03 Aralık 2018 | Pazartesi

İyi ki varsın VAR!

Beşiktaş da Galatasaray da lider Başakşehir'in kaybettiği haftayı 3 puanla kapatıp, zirve ile aradaki farkı eritmek için sahaya çıktı. Beşiktaş, seyircisinin olağanüstü coşkusunu arkasına alarak müthiş bir baskı ile maça başladı. Galatasaray, tam 7 önemli oyuncusundan yoksun derbiye çıkmanın sancılarını fazlasıyla yaşadı. Maç genelinde sol kanadı çok iyi kullandı Beşiktaş. Caner, etkili pasları ve bindirmeleri ile Galatasaray savunmasına çok zor anlar yaşattı. İlk yarım saatte Beşiktaş, Galatasaray'a göre daha etkili oldu. Ljajic'in penaltı golünden sonra sarı kırmızılı takım, kalesini korumayı bırakıp futbol oynamaya başladı. İlk yarının son anlarında Beşiktaş büyük baskı yemeye başladı. Siyah-beyazlılar, pas oyununda zayıf düşüp, geçişlerde başarısız oldu. Galatasaray ise rakibinin bu zaafını iyi kullandı ama onlar da Ozan Kabak'ın direkten dönen şutu dışında net bir gol pozisyonuna giremedi ilk 45'te. Şenol Güneş, Güven'in yerine Atiba hamlesi ile 2. yarıya başlayarak, Beşiktaş'ın pas bağlantılarını ve hücum geçişlerini yeniden etkinleştirdi. Beşiktaş için Ljajic büyük kazanç. Oyun görüşü, hızı ve aklı üst düzeyde. Maç boyunca etkili şutlar da attı Ljajic.

Bu arada Cüneyt Çakır'ın Galatasaray lehine önce verip sonra VAR incelemesi ile iptal ettiği penaltı kararı doğruydu. Çünkü Onyekuru, pozisyonda topu elle kontrol ediyor. Galatasaray'da Selçuk'un yerine Muğdat hamlesi, hücuma işlerlik kazandırdı. Son 20 dakikada Galatasaray, beraberlik golü için Beşiktaş kalesine daha fazla gelmeye başladı. Ömer Bayram'ın arka direkte kaçırdığı bir pozisyon, Beşiktaş tribünlerinde yürekleri ağıza getirmişti adeta... Ardından Maicon'un kale sahasındaki auta giden topuk vuruşu... Galatasaray oyunu tamamen rakip kaleye yıktı ama golü bulamadı. Caner'in ve Quaresma'nın uzatma anlarında kaçırdığı net pozisyonlar ise Beşiktaş tribünlerine adeta saç-baş yoldurttu. Beşiktaş bu önemli maçı kazanarak şampiyonluk iddiasını sürdürdü. Ama dünkü derbide gözlerimizin pasını silebilecek kalitede bir futbol ortaya çıkmadı. VAR uygulaması ise derbiye damgasını vurdu. İyi ki varsın VAR! VAR sayesinde tartışmasız ve temiz bir galibiyet ortaya çıktı. Sahadaki futboldan çok tribünlerdeki coşku ve görsel şölen, 10 numaraydı. Maçtan sonra Beşiktaş tribünlerinin sevinci muhteşem ötesiydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor