24 Kasım 2018 | Cumartesi

Bir martı uçak düşürdü!

Milli maç dönüşleri özellikle şampiyonluğa oynayan takımlar için hep zordur.
Çünkü kadrolarından çok fazla oyuncu ülkelerinin milli takımlarına gider; kimileri sakat, kimileri de yorgun döner.
Bir de bunlara takımdaki cezalı ve sakat oyuncuların çokluğunu eklendiğinde, Galatasaray'ın Konyaspor karşısında işi iyice zordu.
Üstelik de Fatih Terim de cezalıydı.
Rakip Konyaspor, Aykut Kocaman farkıyda Türk Telekom Stadı'na gelmişti.
Galatasaray, bunca eksilerine rağmen Konyaspor karşısında ilk yarım saat etkili oldu. Hızlı ataklar geliştirdi.
Konyaspor da Galatasaray'ın baskısına pres ile karşılık verince ortaya tempolu ve hızlı bir futbol çıktı. Orta alanlar çabuk geçildi.
İlk yarının son 15 dakikasında ise Konyaspor tipik bir Aykut Kocaman takımına dönüştü. Rakibin oyununu bozan, iyi savunma yapan ve hızlı kontrataklara çıkan bir ekip haline büründü. İlk yarının en net pozisyonunu Jahovic ile Konyaspor yakaladı. Makedon forvet, yaklaşık 30 metre top sürdükten sonra vuruşunu Muslera muhteşem çıkardı.

***

İkinci yarının hemen başında Jahovic, yine Muslera ile karşı karşıya kaldı; bu kez topu auta gönderdi. Ömer Bayram'ın hücuma katkısı iyi ama geri dönüşleri zayıf.
Konyaspor, bu durumu fırsata çevirerek Ömer'in kanadından etkili ataklar geliştirdi. İlerleyen dakikalarda Jahovic'in getirdiği bir topta Ömer Ali'nin direkte patlayan şutu... Galatasaray orta sahası iyice oyundan düşünce Konyaspor dalga dalga Galatasaray'ın üzerine gelmeye başladı. Baskılı oynayan taraf konuk ekipti ama golü bulan taraf Galatasaray oldu. Uğur Demirok'un kendi kalesine attığı gol, Galatasaray'ı öne geçirmekle kalmayıp, adeta uykudan uyandırdı.

***

Aykut Kocaman, takımı geriye düştükten sonra tek ön liberoya dönüp, Jahovic'i çıkardı ve Yatabare ile Fofana'yı sahaya sürdü. Tam Galatasaray'ın artık bu maçı kazandım gözüyle bakmaya başladığı dakikalardı ki; Serdar Aziz'in ceza sahasında Skubic'e kontrolsüz müdahalesi geldi. Hakem Hüseyin Göçek, penaltı ve kırmızı karta hükmetti. Aslında pozisyonda Serdar Aziz topa dokunuyor ama topa vururken Skubic de yerde kalıyor. Bana göre müdahale topa...
Ama VAR da penaltı görüşünde birleşince Skubic'in sayısı skoru belirledi... Sonuç olarak iki takımda yapılan iki savunma hatası pahalıya mal oldu. Bazen bir martı uçak bile düşürür. Serdar'ın hatası ya da hakemin yanlış yorumu, Galatasaray'ı galibiyetten etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor