17 Eylül 2018 | Pazartesi

Harun ve Benzia...

Benzia... COMOLLİ'nin övgüler yağdırdığı Jailson ve Benzia'daydı gözüm... İki oyuncu da maça tedirgin başlayıp, ikinci yarıda fark yarattı. İlk yarıda net pozisyonları bulan taraf Konyaspor'du. Milosevic'in topu direkten dönerken, Jonsson ve Ömer Ali de iki net pozisyonda kaleyi göremedi. Fenerbahçe ise ilk şutunu 31'de Mehmet Topal ile attı. Slimani'nin şahane şutunu da Serkan aynı güzellikle çıkardı. İlk yarıda vasatın üzerine çıkamayan Fenerbahçe, ikinci 45'e daha önde ve daha hızlı başlayınca art arda pozisyonlar buldu. Konyaspor da Fenerbahçe'nin hızına ayak uydurunca keyifli bir maç izlemeye başladık.

***
Harun, Fenerbahçe kalesine iyice alıştı. Çok kritik kurtarışlar yaptı. Dünkü galibiyette Harun'un payı çok büyüktü. İlk yarıda beğenmediğim Benzia da ikinci yarıda iyice açıldı; şutlar attı, hızlı top çevirdi ve klasını konuşturmaya başladı... Yatabare'nin uçarak volesi ise maçın en güzel görüntüsü olarak hafızalara kazındı. Harun'un adeta bir kedi çevikliğindeki kurtarışları da başlı başına jeneriklikti.
***
Fenerbahçe, baskıyı yediği dakikalarda Aatıf'ın yerine oyuna giren Eljif Elmas ile golü buldu. Benzia'nın topa vurur gibi yapıp, Eljif'e asisti ustalık kokuyordu. Fenerbahçe golü bulduktan sonra çok daha etkili bir futbol oynadı. Bu galibiyet, Fenerbahçe'ye ilaç gibi geldi. Beşiktaş derbisi öncesinde de moral ve özgüven kazandı Cocu ve öğrencileri... Fenerbahçe'de başta Harun olmak üzere Benzia ve Slimani'yi çok beğendim. Konyaspor'da Ömer Ali eski görüntüsünden çok uzak. Yatabare belki çok pozisyonun içinde bir forvet ama gol vuruşları çok zayıf. Jahovic de çok etkisiz kaldı. Bu arada Cocu'nun teknik adamlık performansını da dün beğendim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor