07 Haziran 2010 | Pazartesi

İhanet!

Türkiye Futbol Federasyonu, futbola 'resmen ihanet' etti. Mahmut Özgener federasyonu 'kötü, anlamsız, boyun eğici bir karara' imza attı.
Kulüpler 10 yabancı oyuncu ile sözleşme imzalayacaklar, 6 tanesi aynı anda sahada olabilecek, 2 oyuncu da kulübede oturabilecek.
Gerçekten bundan 'daha büyük bir hainlik' düşünemiyorum. Bu karara imza atanların hepsi 'futbol adına suçludurlar." 'İhanetin denklemi çok basit; ne kadar yabancı oyuncu o kadar az Avrupa başarısı.' Türk futbolunun zirve yaptığı 2000-03 yılları arasındaki 'o muhteşem ivmeyi' kazandıranlar 'kaliteli yerli oyunculardı.' Yabancılar 'sadece katkı' yapmışlardı. Bakın, sadece Galatasaray'ın UEFAKupası almasını ya da Milli Takım'ın 2002'de Galatasaray ağırlıklı kadroyla dünya üçüncüsü olmasını kastetmiyorum.
Hatırlayın, Rıza Çalımbay yönetimindeki Denizlispor'u... Fransa'nın "son on yılının en büyük takımı" Lyon'u nasıl elediğini? Yine, Ersun Yanal'lı Gençlerbirliği takımının yaşlı kıtada ne büyük başarılar kazandığını?
O başarıların hamuru yerli oyuncuların 'inanması ve kaliteleriydi.'

Daha çok TV'den izleriz

Sonra, 'Aziz Yıldırım lobisinin güçlü atakları, futbolun dibine dinamit koydu.' Son yazımda da belirtmiştim, Aziz Yıldırım futbolda 'iyiliği ve kötülüğü' aynı derecede listelenebilecek isimlerin en başında gelir.
Onun dillendirdiği tez şuydu: "Avrupalılar ile mücadele edebilmek için onlar kadar yabancı oyuncu alma şansımız olmalı, yoksa onlarla mücadele edemiyoruz..."
Sürekli yabancı sayısı artırılarak geçen yıllar 'bu tezin çöküşünün kısa ama net tarihi' gibidir. 'Mart ayını geçemeyen' Avrupa maceraları, beş gün sonra Dünya Kupası'nı 'televizyondan izlemek zorunda kalan' Milli Takım. 'Altyapı mucizesi Barcelona' örneği ortadayken, 'altyapı oyuncularına forma yolunu kapatan' bu karar, futbolumuza 'yeni jenerasyon gelmesini engelleyecek' niteliktedir.
Üçüncü sınıf lig ve takımlardan alınan ve 'yıldız' diye lanse edilen eskimiş isimler yüzünden, yetenekli oyuncularımız futbola küsüp gidecekler.
Bu sistemde gülecek olanlar belli; Menejerler ve onlarla arası iyi olan yöneticiler...
Yazıklar olsun!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor