Sinan Vardar

Sinan Vardar

26 Ağustos 2018 | Pazar

Türk futbolunda yeni dönem

3 aydır transfer yapamayan kulüplerimiz son bir haftadır futbolcu satıp, futbolcu alma gayreti içindeler. Özellikle son 10 sezondur kadrolarını modası geçmiş yabancılarla dolduran kulüplerimiz UEFA'nın finansal kriterleri nedeniyle satmadan alamıyorlar.
Tüm bu yaşanan hızlı değişim aslında Türk futbolunda uzun yıllardır yapılması gereken devrimin önünü açıyor. En önemlisi artık Türkiye'nin bağrından yetişen genç yetenekler için büyük fırsat doğdu.
Hep belirtiyorum; bu topraklarda yetenekler fışkırıyor. Ancak yıllardır bu genç futbolcular, modası geçmiş yabancı transferlerinden dolayı şans bulamadı. Yaşanan mali darboğaz nedeniyle kulüplerimiz altyapıya yönelmek zorunda. Bu devrimi yapmayan ayakta duramayacak.

***
Transfer döneminin son iki haftasındayız.
Fabri, Tosic ve Talisca daha önce Beşiktaş'a veda eden isimlerdi.
Fenerbahçe'den Josenph De Souza, Giulliano, Galatasaray'dan Gomis yıldızlar geçtiğimiz gün Suudi Arabistan'ın yolunu tuttu. En önemlisi taraftarlarımız da gidenin arkasından ağlamıyor. "Onu satarsanız şampiyonluğu da satarsınız'' demogojisi artık tarihe gömülüyor. Taraftarlar, Türkiye'de şampiyonluk ve Avrupa'da başarı isterken mali düzeyde de başarının şart olduğunu biliyorlar.
Türk futbolunda suni kavgaların yerini daha akıllı yönetimler almak zorunda.. Dün birbirinden futbolcu kaçırmaya çalışan yöneticilerin birbirinden oyuncu takası edebilecek kıvama gelmeleri önemli bir aşama.
***
Ben Türk futbolunda kısır çekişmelerden, yaşanan gereksiz gerilimlerden her zaman rahatsız olmuş, bu durumu eleştirmiş bir futbol adamıyım.
Türkiye'de çok değerli futbol akil adamları var. Ülke futbolumuzun ileriye gitmesi hepimizi çok mutlu eder. Tabii ki yeni dönemde adalet de çok önemli. VAR Sistemi'nin doğru bir şekilde kullanılması futbolumuzun gücüne güç katacaktır.
Rengimiz , sevdamız tabii ki olacak ama öncelikli sevdamız Türkiye ve Türk futbolu. Bu yeni dönem herkes için hayırlı olsun. Bu yoldan dönenin kaşığı kırılsın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor