29 Haziran 2018 | Cuma

Uyarım ‘VAR’

Bu Dünya Kupası VAR ile hatırlanacak. "Mısır-Suudi Arabistan" maçındaki hakem dışında, organizasyonda VAR uygulamaları futbolseverlerin genelinde büyük memnuniyetle karşılandı.
O maçta iki penaltı olmayan pozisyonda penaltı kararı alan hakem, VAR hakemlerinin uyarılarına, görüntüleri tekrar tekrar izlemesine karşın kararından dönmedi... Hem de; iki kez.
Maç, aynı saatte Uruguay-Rusya maçı olduğu için pek izlenmedi ve bu husus gündeme gelmedi. İki iddiasız takımı karşı karşıya getiren maçta, Suudiler'in galibiyetine "1'e 9", "1'e 10" gibi bahis oranları verildiğini vurgulamak zorundayım.
Hakem için "kötü niyetli" demek ağır bir itham olur ama en iyi ihtimalle "ego sorunlu" bir hakem olduğu fikrindeyim.

Tanıtım ve eğitim şart!
Ülkemizde önümüzdeki sezon yaşanma ihtimali olan, "felaket senaryosu" diyebileceğimiz tam olarak da bu. Umarım yaşanmaz; bir derbi maçta, Mısır'a olduğu gibi, büyük kulübümüz mağduriyet yaşasa, ortada ayıklayacak pirinç bile bulamayız.
Bu sebeple; şu ana kadar halkla ve basınla iletişimi eski Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ve biraz da MHK Başkanı Yusuf Namoğlu tarafından yürütülen VAR'ın çok ciddi bir tanıtıma ve oryantasyon sürecine gereksinimi var.
Teknik adamlar, futbolcular, hatta yöneticiler ciddi bir eğitimden geçmeli. Ve elbette ki; spikerler, muhabirler ve tüm spor medyası mensupları da...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor