21 Ocak 2022 | Cuma

Sorular ve cevaplar

Galatasaray'ın bu hale nasıl geldiği irdelenmeli. Geçen sene averajla şampiyonluğu kaçıran takımın, bir anda bu kadar geniş çaplı kabuk değiştirmesi bir futbol takımı için doğru değildi. Avrupa'da da bunun örnekleri çok yok. Kadro değişikliği olacaksa bu oyuncuların özelliklerine göre doğru oyun tercihleri seçilmeliydi. Bununla beraber doğru oyunculara, kulübün hedefleri de anlatılmalıydı. Galatasaray'ın, sezon başından beri özelikle lig mesaisinde oyun uygulamalarında kötü alışkanlıkları vardı. Bu ispanyol hocadan sonra 10 günde çok az bölümü değişebilir mi diye düşündüm. Gördüğüm tablo olandan daha da geriye gitmesi. Daha sezonun bitmesine 4 ay gibi ciddi bir süre varken çok büyük sıkıntıların beklediği de net bir şekilde aşikar. Top ayağındayken organize savunmalara hücum edemeyen, iki kenar beki devamlı çizgilerde yer alan ve oyuna genişlik vermeyen Galatasaray görüyoruz. Orta sahada van Aanholt ve Alpaslan ile oyunu kurgulamaya çalışıyorlar. Dikine oynayamayan, hatlar arasına topu sokamayan, oyun hareketliliği olmayan bir takım sahada. Geçiş hücumlarının en önemli prensibi savunmanın arkası ve önünde top almaktır. Şerit değiştirerek de bunu hücum çeşitliliğine dikine monte etmek gerekir.

Birçok hücum özelliğini sezon başından bu yana kadar Süper Lig'de uygulamadığı gibi top rakipteyken de pres ve karşı presi de doğru yapamıyorlar. Bu eksik oyun anlayışıyla zaten ligimizde topu rakibe bırakan bu takımın işler çetrefilleştikçe teknik ve mental olarak da eksikleri ortaya çıkmış oldu. Galatasaray'ın başarılı olduğu sezonlarda iç sahada baskıyla korku salan oyun anlayışı vardı. Bunun yerine rakiplerine davetkarca davranan oyun felsefesi ve kültürü olmayan, bir de gençlerin başarısızlık geldikçe sorumluluk almaktan kaçan kaygılı bir oyun ortamı ortaya çıktığı gözlemleniyor. Takımın yalnızca saha içi problemi yok, saha dışında da başka sıkıntılar görülüyor. En önemli eksikliklerden biri de bu sıkıntıyı giderecek liderlerin ve arkadaşlık ortamının iyi olmadığı da gözlemleniyor. Bu içinden çıkılmaz kötü durumda Galatasaray'ın teknik heyeti, futbolcusu ve yönetimin bu soruları kendi içinde acımasızca birbirlerine yöneltip cevapları da bir an önce bulması gerekir. Bunu da uygulamaya geçirmesi lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor