23 Ekim 2018 | Salı

Klasik dönüş...

Formda ve favori Trabzonspor'a karşı Büyükşehir Belediyesi Erzurum'un kafasında öncelikle bir puan olacağı ve ona göre bir kurgu ile sahaya çıkacağı herkesin beklediği bir durumdu.
Trabzonspor zirve yarışında bu tip birçok maç oynayacağı düşünülürse iyi bir sınav vermediği bir karşılaşma oldu...

***

İki forvetli oyunlar her zaman çok hücum çok pozisyon anlamına gelmez.
Kapalı savunmalara karşı oyun içersinde farklı hücum varyasyonları denenmeliydi.
Hücumda çabuk yön değiştirme, kenar hücum, merkezden hücum gibi çeşitlilikler oyun içerisinde rakibin durumuna göre mutlak denenmeliydi.

***

Özellikle duran toplar, bu tip maçlarda rakibi açmak için önemli silahlarken, Trabzonspor duran top kullanımında da çeşitlilik oluşturamadı.
Rakiplerinin milli ara sonrası adeta "klasik dönüş" yapmaları sanki Trabzonspor'u da fazladan baskı altına almış gibiydi.

***

Kapalı savunmayı aşamayan Trabzonspor'un oyuna ikinci yarıda; etkili pas bağlantılarıyla ve hırsıyla dikkat çeken Olcay Şahan ya da bire bir adam eksiltme özelliği olan Wakaeme yerine solda Ekuban hamlesiyle karşılık vermesi izaha muhtaç bir konu olarak dikkat çekti.

***

Özellikle oyunu enine ve boyuna genişletmesi gereken Trabzonspor ısrarla merkezi zorlayarak oyunu daha da kısırlaştırıp Erzurum'un stratejisine yenilmiş oldu.
Bu prova uzun yolda önemli bir ikaz olarak değerlendirilebilir.
Haftanın son maçı da milli ara üzerinden okunacak bir karşılaşma olarak kayıtlara geçmiş oldu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor