Necmi Perekli

Necmi Perekli

13 Nisan 2019 | Cumartesi

Fırtına iyi yolda

Ne olduğu belli olmayan bir sistem ya da sistemsizliğin öne çıktığı bir karşılaşma: iki takım da plansız ve programsızdı.
Hiçbir öyküye dayanılmadan, hiçbir esasa bağlı kalmadan kazanmayı amaçlayan iki takım Bursaspor ve Trabzonspor. Oysaki iki takımın da şiddetle puana ihtiyacı vardı.
Oynamaya çalışılan futbolun kalitesi bu şekilde olmamalıydı. Bir ilk yarı sormayın gitsin. Uzun kros ve diagonal paslarla pozisyon arandı.
Alan savunmalarında dikkatli tedbirli olmaya çalışan iki takım, birbirlerine bu alanda net gol pozisyonları vermediler.
İlk 45 dakikalık zaman içerisinde Trabzonspor yan beklerini hücuma katarak netice almaya gitti. Ancak ileride Ekuban ağır ve yalnız kalınca, bordo-mavili takım pozisyonlardan uzak bir oyun sergiledi.

***

İkinci yarıya Trabzonspor, Abdülkadir'i oyuna alarak başladı.
Bu değişiklik özellikle orta sahada canlılık ve hareketlilik getirdi. Nitekim ceza sahası üzerinden enfes şutu Fırtına'yı skorda bir tık ileri taşıdı.
Bordo-mavili ataklar bu golle bitmedi. Bu defa verilen penaltı Trabzon'u ikinci gole yaklaştırdı.
Ancak Sosa bu avantajı değerlendiremeyince, bordo-mavili takım oyunun sonlarına doğru strese girdi. Ve oyun üstünlüğünü Bursa'ya kaptırdı. Savunmaya çekildi skoru korumaya çalıştı.
Netice olarak son 5 maçlık periyoda bakıldığında; Trabzon'da futbol ve futbolcu, düzen ve sistem olarak birtakım iyileşmeler görünüyor. Son maçlarını da kazanmasına rağmen istikrarı ve pozitif tabloyu hala yakalayabilmiş değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor