Murat Zorlu

Murat Zorlu

28 Mayıs 2010 | Cuma

Aykut gelmeli

2006 Mayıs'ında Denizli'de yaşananların daha kötüsü olmaz diye düşünürken, 4 sezon sonra aynı tablonun bu kez hem de Kadıköy'de tekrarlanması bu iki travmayı birden yaşayan nesiller için artık son haftalara girerken kafalarda hep bir soru işareti oluşturacaktır.
F.Bahçe, bir spor kulübü olarak son derece başarılı bir sezon geçirmiş olabilir, futbol hariç diğer tüm branşlarda katıldığı neredeyse bütün kupaları kazanmış olabilir, ama o futbolda kaçan son saniye şampiyonluğu tüm bu başarıları maalesef unutturuyor.
Bugün Trabzon maçındaki bir üç puan için, diğer tüm o kupalardan hiç düşünmeden vazgeçecek milyonlarca Fenerbahçeli olduğuna eminim.
Böyle bir travma sonrası ayağa kalkmanın son derece zor olduğu da bir gerçek.
Ama burada yapılacak en büyük hata sil baştan yapma yanlışlığına düşmek olur.
Kim ne derse desin mevcut çekirdek kadro, doğru takviyeler yapıldığı takdirde, diğer rakiplerinin önünde bir kadrodur.
Yeter ki yeni bir Aragones, Zeman, Lorant macerasına girilmesin. Eğer bir Capello getirilmeyecekse, en doğru karar Daum-Aykut ikilisinden biriyle yola devam etmek olur.

Futbolcular da istiyor

Daum'un Fenerbahçe kariyeri 4 senede 4 kez şampiyonluk şansını son maça taşımak kadar etkileyici olsa da bunların iki tanesinde yaşanan travmalar sonrası görevde kalması pek de kolay değil. Bu durumda, en doğru tercih Aykut Kocaman'dır.
Aykut hoca, Capello ayarında bir isimle anlaşılmadığı takdirde Daum'un yerine gelecek Türk futbolunu tanımayan herhangi bir hocadan çok daha iyi bir tercih olur.
Capello ile yapılacak 5 yıllık bir anlaşma için 1 sezon feda edilebilir ama yeni bir Aragones, Lorant, hatta Rijkaard gibi isimler bir maceradan öteye gitmez. Aykut Kocaman, hem oynatmak istediği futbol anlayışı hem de oyuncularla kurduğu sıcak diyaloglarıyla Zico'yu andırıyor.
Mevcut kadrodaki Emre, Alex, Özer, Santos, Selçuk gibi ayağa oynayan isimler tam Aykut hocanın oyun planına uygun ayaklar.
Zaten futbolcuların da onunla çalışmak istediği Emre'nin açıklamalarıyla belli oldu.
F.Bahçe eğer önümüzdeki sezon Bilica'nın yerine bir yabancı stoper, kanatta hücuma yönelik yaratıcı bir isim, Güiza'nın yerine iyi bir santrfor ve çok istediği Hamit Altıntop transferlerini gerçekleştirebilirse Kocaman da böyle bir kadronun hakkını pekala verecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor