Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

04 Kasım 2023 | Cumartesi

Hoş geldin Zaha

Galatasaray teknik heyeti, Torreira'ya büyük bir nazar boncuğu takmalı. Takım sahada 11 kişiydi ama Toreira'nın ekstra oyunuyla Kasımpaşa'ya karşı resmen 12 kişi mücadele ettiler.

Sahanın her yerine basan, rakiple girdiği ikili mücadeleleri kazanan, tekmeye kafa sokan, yüreğini sahaya bırakan, coşkusundan vazgeçmeyen muhteşem bir Torreira izledim.

Zaha için 'Hoş geldin' diyorum. Nihayet özlenen Zaha'yı karşımızda bulduk. Coşkulu, istekli, iştahlı ve kazanma duygusuyla dopdoluydu. Attığı birinci goldeki savurduğu şut, ikinci goldeki akıllı vuruşu alkışlanacak güzellikteydi.

Fizik olarak biraz daha güçlenirse G.Saray adına fark yaratır. Bir alkışı da Sanchez hak ediyor. Sol stoperde yerini yadırgamadı. Yine oyuna akıllı toplar soktu, asla boşa pas atmadı.

Nelsson'un, Abdülkerim'in yaptığı pozisyon hatalarını da kapatmak için mücadele etti. Zaha'nın müthiş oynadığı ilk 45'te çok üstün bir G.Saray izledik. Fizik kalitesi eksik olmasına rağmen Ziyech'in topun şiddetini ayarlayan mükemmel paslarına tanık olduk.

Ziyech çıktı, Tete girdi, G.Saray'ın bir anda oyun ritmi bozuldu. Çünkü Tete çok top kaptırdı, Boey'in de dengesini bozdu. Muslera'nın sakatlığından sonra kaleye geçen Günay da hatasız oynadı.

Okan Buruk'a bir önerim var; kendisine yapılan oyuncularla ilgili eleştirileri kafasına takmamalı ve kadroyu kurarken restleşmemeli. Nelsson'u kazanmak istiyor ama bu takımın sol bekte sorunu var. Sanchez, Abdülkerim, Sacha Boey üçlüsünü bozmamak gerekir.

Ayrıca neden oynatılmıyor denilen bazı oyuncuları da hazır olmadan sahaya sürmemelidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor