Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

25 Ekim 2023 | Çarşamba

Yürekli oyun

Galatasaray'a bu yenilgi hiç yakışmadı. 70 dakika boyunca Bayern'e karşı üstün oynayan, pozisyon zenginliğini elinde bulunduran Galatasaraylı futbolcular, hak etmedikleri bir yenilgi ile karşılaştılar. Bayern Münih'in bu zamana kadar ki oynadığı maçlarda bir rakipten bu kadar çok gol baskısı yediğine tanık olmadık. Torreira'nın yıldızlaştığı, İcardi'nin fedakarca mücadele ettiği, defansın 70 dakika dikkatli oynadığı oyunda bazı oyuncular taşın altına elini sokamadı. Tete çok etkisizdi, Zaha verimli bile olamadı. Ama en kötüsü Kazamcan'a bu kadar uzun süre tahammül edilmesiydi. Bir teknik adam maçı izlerken kararlarında geç kalmayacak. Yaptığı değişikliklerin hepsi doğruydu ama Zaha, Kerem, Tete, Kaan Ayhan ve Kazımcan'ın tükendiğini gördüğü halde bu değişikliklere Okan hoca çabuk karar veremedi.

Pozisyon zenginliği Galatasaray'daydı ama vuruş becerisi olarak Bayern üstündü. Kerem inanılmaz pozisyonları harcadı, birinde kaleciyle karşı karşıyayken topun dibine gireceğine aşırtma vuruş yapıp kaçırdı. Okan hoca Türkiye Ligi'nde Kazımcan'ı oynatır ama Avrupa'da Kazımcan o görevi kaldıramaz. Çünkü fizik olarak zayıf, düşünce olarak titrek, sadece uzun taç attığı için forma giyemez. Galatasaray iki golü de Kazımcan'ın hatasından yedi. Tribünlerin Kazımcan'ı alması konusunda önceden yaptığı uyarıya maalesef Okan hoca müdahale etmekte geç kaldı. İnsan şuna üzülüyor, en kötü bir puan alacakken üstün ve etkili oynadığı oyundan mağlup ayrılıyor. 70 dakika ortaya konan mücadele gücünün, pozisyon arayışlarının, yürekli oyunu kutlamak lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor