Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

02 Eylül 2018 | Pazar

Tank gibiler!

Galatasaray'ın yenilgisini Belhanda'nın oyundan atılmasına bağlayamayız.
Belhanda'nın skor 2-0 iken Yusuf'a yaptığı acımasızca faul affedilemez.
Evinde coşkulu oynayan Trabzon'a karşı 10 kişi kalmak maçı çevirmeyi imkansız kılar. Erken gol zaten Galatasaray'ın planlarını bozduğu gibi Trabzonspor'u taktiksel ve moral olarak güçlendirdi. Belhanda'nın sorumsuzca gördüğü kırmızı kart sonrası Galatasaray için maçı bitirdi.
Belhanda'ya sert bir ültimaton gerekiyor. Maça adeta pimi çekilmiş bomba gibi çıkıyor.

Her maçın bir hikayesi ve kadro planlanması vardır. Kazanan takım bozulmaz derler ama bazen kadro tercihleri rakibe göre değişiklikler yaşayabilir. Fatih Terim'in Belhanda- Emre Akbaba-Sinan-Onyekuru- Eren Derdiyok ile hücum hattını oluşturması aşırı bir fanteziydi.
Trabzon'un erken golü bulmadan önce oyun planı, "Alan savunması yap. Top Maicon-Ahmet Çalık ikilisindeyken baskı yap ve orta alanda çabuk çoğal, savunmayı kalabalık tut" şeklindeydi.
Ünal Karaman'ın planı aksamadı.
Geriye dönüşleri tank gibi olan Maicon-Ahmet ikilisi varken Galatasaray'ın Trabzon kalesine çok adamla gözü kapalı gitmesi hataydı.

Oysa Galatasaray'ın orta saha hakimiyetini eline geçirmek ve rakibi karşılamak için Fernando'nun yanında ya hazır Donk'a ya da güçlü fiziğe sahip Ndiaye'ye ihtiyacı vardı. Başka bir formül ile Donk savunmada Ahmet'in yerine, Ndiaye de orta alanda görev yapabilirdi.
Trabzon 2-0 yapmadan önce tehditkar oynuyordu. Trabzon'un sert oyunu Galatasaraylı oyuncuları yıldırdığı gibi sinirlendirdi. Terim'in oyun planına müdahale etmemesi ve oyuncularını sakin olmaları konusunda uyarmaması hataydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor