Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

28 Ağustos 2018 | Salı

Keyif verdiler

Gomis'in ayrıldığı gün Florya'dan içeri G.Saray'ın yeni golcüsü girmeliydi. Türkiye'nin Avrupa'daki en önemli markası G.Saray'a kadro mühendisliği yaparken bu tür acemilikler yakışmıyor.
G.Saray'ın 3'üncü golünü atan Eren Derdiyok ile santrfor bölgesini istikrarlı bir şekilde ayakta tutması mümkün değil. Çok çalışan, rakiple boğuşan ve gücüyle oynayan Eren'in pas oyununa katkı sağlayacak yeterli tekniği yok. G.Saray eğer bir golcü alacaksa bu oyuncunun "Pivot ve sprinter" özelliği olmalı. Terim'in hücum hattında kullandığı oyuncular çok hızlı ve çabuk. Yeni golcü bu hızlılığa ayak uydurmalı.

***
Emre Akbaba'nın gelişiyle G.Saray'ın sadece pas kalitesi artmadı, oyuna hükmetme gücü de çoğaldı.
Terim'in "Prensim" dediği ve inandığı Sinan Gümüş 3 golün de içinde vardı. Bence Sinan kenara kitlenmemeli daha çok sorumluluk alıp oyunu ve pas düzenini yönetmeli.
Sinan topa etkili vurma becerisiyle ceza alanı dışından şut atmayı daha fazla düşünmeli.
Sonuç; Sinan daha özgür oynamalı...
Terim'in ikinci yarı serbestlik tanıdığı Sinan G.Saray'ın farklı kazanmasını sağladı. Gezinen bir Sinan, Belhanda, Onyekuru, Emre Akbaba hatta Nagatomo ve Mariano'nun daha fazla boş alan bulmasını sağlar.
***

G.Saray'da Belhanda ile Emre Akbaba birlikte başarıyla oynadı. Ndiaye, G.Saray'da rekabeti yukarı taşıyacaktır.
Terim'in koşu kalitesi yüksek, pas becerisi güçlü bir takım oluşturduğunu ve keyif veren bir G.Saray yarattığını görüyoruz. Kaliteli bir golcü ve tekniği yüksek kaliteli bir stoper ile G.Saray orkestrası tamamlanır.
Bana göre; G.Saray'ın ilk golünde önce penaltı vardı, Cenk Ahmet topu elle düzeltti.
Fernando'nun gol vuruşu öncesi Eren'in, Cenk Ahmet'e faulü vardı.
VAR sistemi polemik yaratmayacak kararlara imza atmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor