27 Kasım 2018 | Salı

Ganimet

Fenerbahçe pazar gecesi Trabzonspor'un 8 yıllık özlemine de son verdi. Bakmayın son dakikalarda balon toplarla beraberlik arama şekline. Fenerbahçe son 10 dakikaya kadar tarihinin en aciz maçını oynadı. Ya da Trabzonspor tarihinde Fenerbahçe'yi hiçbir maçta bu kadar ezmedi. Not: Vitrin mankenleri bile Fenerbahçeli futbolculardan daha yüreklidir. Dip not: Slimani'ye sirkte bile forma giydirmezler!

Meselenin özüne dönersek Fenerbahçe yanlışlarının bedelini ödüyor. Bir galibiyetle hafızaları sıfırlamakla yanlışlardan ders almak arasında harika bir seçim vardır. Ali Koç seçimini yanlış kullandı. Fenerbahçe'ye hiç kimse Comolli kadar yakından saldırmamıştı ama böyle birinin bütün kötülükleri sahiplenildi. Darılmayın ama Sayın Başkan! Fenerbahçeli çocukları 4 ayda ihtiyarlattınız! O yüzden ayağa kalkıp suçu üzerinize alın. Çünkü Comolli gibi birinin takımı katletmesine tanık olmak sanık olmayı da gerektirir.

Haftanın en önemli gerçeği gençlere verilen değerin cesaret bulmasıdır. Bunun adı; yabancı transfer bataklığına karşı kazanılmış sütbeyaz zaferdir. Çürük yabancılar mı, pırıl pırıl çocuklarımız mı? Paralarımızı çalanlar mı, gönlümüzü çelenler mi? Gençler kimseyi mahcup etmez, hele kendilerine güvenenleri. O yüzden gençlik meşalesini yakan Şenol Güneş ve Ünal Karaman'ı "tırnak içine" alıyorum.

Gelelim adalet yangınına! Galatasaray'ın yediği goldeki pozisyon penaltı değil. Ama böyle penaltılar yıllardır büyüklere sebil edilmiştir. Galatasaray'ın da böyle penaltılarla maç kazandığı çoktur. Şimdi bakıyorum da federasyonu istifaya ve 3 hakemi emekli olmaya davet eden çığlıklar var. Geçen sezon şampiyonluğun bahşedildiği Alanyaspor maçının hakemi Ümit Öztürk için tek kelime etmeyen bir başkanın 3 hakem için görevden men çağrısı yapmaya hakkı yoktur. Geçen sezon Saracoğlu'ndaki derbide Fenerbahçe'nin verilmeyen 3 penaltısı için ağzına kilit vuranların Konyaspor maçındaki penaltı için Federasyonu istifaya davet edecek yüzü de yoktur.

Eğer adalet 6 harfli bir kelimeden ibaret değilse. Hala gerçek bir adalet için şansımız varsa, madem öyle gerçek bir kavga verilsin! Siz Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz. Siz Fatih Terim! Siz federasyona tepki koyan yöneticiler! Madem adalet istiyorsunuz, madem bir haksızlıkta ülkeyi yangın yerine çeviriyorsunuz. Bundan sonra hakemlerden gelecek hiçbir haksız kazancı kabul etmeyeceğinize, rakiplerinize yapılan her hakem haksızlığında ayağa kalkacağınıza şerefiniz üzerine söz veriyor musunuz? Bunu yaparsanız ben de sizlerin ayaklarınızın altına kırmızı halı sereceğime namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum. Not: Sözler tutulmak için verilir.

Bugüne kadar hiç kimsenin kendilerine ait olmayanı reddetmediğini biliyorsak. Hakemleri gözüne kestirenlerle yıllarca adaletin önünü kesenler arasındaki yakınlığı da biliyoruz. Adalet trafosu yanlış bir penaltıyla patlamadı. O yüzden herkes önce kendi ganimet depolarını patlatsın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor