15 Ocak 2010 | Cuma

Organize işler

Ligin devre arasında, futbolun kir oranı azaldı mı? "Ekran koruyucunuz" yeterli oluyor mu? Ekrandaki konuşma balonlarını kim dolduruyor acaba? Gazetelere kim yerleştiriyor sistemin adamlarını? Pozisyonların karşısında bitirim kesilenlerin, özel güçlerin karşısında kötürüm olmasının sırrını merak etmiyor musunuz? Futbolun içindeki karanlık güçleri, üzerinize mi örtüyorsunuz yorgan niyetine? Medyanın içine kadar giren çeteleşmenin, futbolun içinde olmadığını mı varsayıyorsunuz? Sayın!

***

Aynı kaptan yedikleri adamlarla fena halde "organize" oluyorlar. Kimi yönetici, kimi gazeteci, kimi iş adamı. İstediklerini köşelere yerleştiriyorlar. Onlar için harika bir otlak futbol meydanı. Kendileri ekip kendileri biçiyor. Bazen 90 dakikalar bile onların istediği biçimde geçiyor. Onlar birbirlerine lehimli. Onların yemek masalarındaki ayinleri, namuslu insanlar için bir tehdit mektubu sayılıyorsa. Sayın! Şarap yoksa üzüm yiyorlar. Ekmek yoksa pasta yiyorlar. Üç beş kişilik çeteler halinde, memleketi yiyorlar. Sizlerin suskunluğundan o kadar memnun kaldılar ki. Çocuklarınızla tanışmayı bekliyorlar. Sizin evlerinizin içi bile, onların özel arazisi sayılıyorsa. Bunu da misafir ağırlamanın adabı sayın!

***

Son günlerde futbol dünyasında çeteler tartışılıyor. Siz bu tartışmanın neresindesiniz? Bilmelisiniz ki, sizler, bizler, hepimiz onlar için hazineyiz. Onlar talanda. Her yalanda bir doğruluk arıyorsanız, kaybedecek çok şeyiniz var demektir. Etkisi her yıl artan bu sinsi yapılanmanın adı, meslek gereği sayılıyorsa. Sayın! Ama onları avına yaklaşan timsah sayın. Sakın ola sevip saymayın!

***

Çünkü yapılanları sessizce izlemek de suç ortaklığıdır. Eğer gönül verdiğiniz takımın başarısından gayrisi, sizi ilgilendirmiyorsa... Kendinizi de yok sayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor