07 Ocak 2010 | Perşembe

Messi ve Arda

Messi doğuştan stardır, genetik dosyasında "40 yılda bir rastlanan özel adam" yazar. Arda'nın genetik dosyasında yazan; "ondan çok var!" Messi top ayağındayken rakiplerini kendi derinliğine çeker. Arda en fazla rakibini üzerine çeker. Messi Ay'da bile yürür. Arda bazen sahada yürür.

***
Messi'nin top ayağına geldiğinde, yıldızlarla arasındaki uzaklık yakınlaşır. Arda top ayağına geldiğinde rakiple yakınlaşır. Messi takımına oynar. Arda tribünlere oynar. Messi, Van Gogh'tur. Arda, İstanbul hatırası.

***
Messi maçın 90 dakikasında, futbol konulu bir bütündür. Arda bölük pörçük. Messi bütün denizlerin kaptanıdır. Arda henüz miço. Messi hidroliktir. Arda melankolik. Messi, dünya tarihine altın harflerle atmıştır imzasını. Arda'nın, daha Türk futbol tarihinde bile imzası yoktur.

***
Messi ateşlere basa basa oynar. Arda kendini kasa kasa. Messi, dağ gibi rakiplerin arasından topla birlikte kendisini geçirir, yetmez, iğne deliğinden fil geçirir. Arda en fazla barajdan top geçirir. Messi lazerdir. Arda tebeşir. Messi Samanyolu... Arda Nişantaşı....

***
Messi göz açıp kapamaktan bile çabuktur. Saniyede 12 pozluk enstantanelerin içindedir. Arda ağır çekimdir. Bizdeki ağır çekim defanslar içinde yakışıklı pozlar verir. Messi üst üste Oscar kazanan bir film yönetmenidir. Arda, yerli dizi yönetmeni. Messi bütün dillere çevrilen bir futbol kitabıdır. Arda Türkçe yazılmış bülten. Messi, her şeye rağmen "oldum" demez, kendisini geliştirme çabasındadır. Arda, yalan iltifatlara boyun eğer, bir adım ileri, iki adım geridir. Messi'nin kolları ceketinin içindedir. Arda'nın ceketi omuzlarında.

***
Messi'nin gözleri radardır, bütün sahayı tarar. Arda'nın bir gözü tribünlerdedir, kendisini arar. Messi'yi futbolun ruhu yönetir. Arda kulüp başkanını bile yönetir. Messi, yaralı askeri sırtında taşıyan diğer yaralı askerdir. Arda kazanırken kahramandır, kaybederken figüran.

***
İkisinin de hakkını yemeyelim. Messi olağanüstüdür. Arda olağan.

***
Messi'nin kaç Arda ettiğini hesaplamak için... Lütfen hesap makinemi getirir misiniz. Yoksa Messi ile Arda'yı aynı kefeye koymak, vicdanı olanlar için azaptır. Ayıptır!.. Ve futbol ruhunu katletmektir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor