Fatih Kuşçu

Fatih Kuşçu

29 Nisan 2013 | Pazartesi

Şampiyonların takvimi

Lider G.Antep'te, takipçisi Kadıköy'de"şampiyonluk yarışı son haftalara taşınacak mı" sorusuna yanıt ararken, Cleyton'un golü, 2 şehirden duyuldu. Sonra iki şehirden de goller geldi.
Aynı gün, onlarca maç-yarış arasında, Çaykur Rize Mustafa Denizli'yle işi bitirdi, Erciyes ile yeniden Süper Lig'de, Antalya FIFA U20 Kupası'yla tanıştı, Motokrosçular Fethiye'de, tenisçiler Lale Cup için İstanbul'da, Pınar Karşıyaka Eurochallange Finali'nde İzmir'de (2. oldu) sahada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise 49.Turkuaz Turu'nun ilk Türk birincisi, gururumuz Mustafa Sayar'ı ödüllendirmek için, Bakan Suat Kılıç'la birlikte İstanbul'daydı.
Lokomotif futbol. G.Saray ve F.Bahçe'nin ligde ve Avrupa'da ürettiği heyecan hâlâ bitmedi.
F.Bahçe'ye Benfica rövanşında başarılar. Ancak sıkışık trafikten yakınan, kupa maçlarını erteletme fikrini ortaya atan Aykut Kocaman'a bir hatırlatma...
2000 yılında UEFA Kupası'nı kazanan G.Saray'ın 17 Mayıs'taki final yolu:
07 Mayıs 32. hafta: G.Saray-Kocaelispor 5-0.
10 Mayıs Kupa Finali: G:Saray-Antalyaspor (5-3).
12 Mayıs 33. hafta: Altay-G.Saray (1-0).
17 Mayıs UEFA Kupası Finali: G.Saray-Arsenal (4-1).
21 Mayıs Pazar İstanbulspor'la 1-1 berabere kaldı ve şampiyon oldu. İngiltere'de, kimi zaman 8 günde 4 maç yapan Man. Utd değil örnek, ülkemizin ilk finalidir anılan. Başka bahaneler üretmek yersiz.
Çünkü geçen yıl Kadıköy'deki kupa rezaleti hâlâ akıllarda, "saha içi-saha dışı" sözleriyle ortamı germek, spor kültürü savunucularına yakışmıyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor