20 Mayıs 2018 | Pazar

22 de olur!

Bir puan Galatasaray'ı şampiyon yapacaktı. Başakşehir'in şampiyon olma ihtimali vardı.
Fenerbahçe'nin de öyle. Beşiktaş'ın da ikinci olma ihtimali az da olsa vardı.
Galatasaray taraftarı bir haftadır uyuyamıyor.
Hatta mübarek Ramazan'dan önce yemeden, içmeden kesildiler. Şampiyonluktan başka düşünceleri yoktu.
Başakşehir taraftarı nerede?
Fenerbahçe'nin milyonlarca taraftarından, 25-30 bin kişi de mi gelemezdi dünkü şampiyonluk maçına?
İkincilik şansı devam eden Beşiktaşlı futbolcuların bazıları ülkesinde, bazıları transfer görüşmesinde, bazıları sahada!
Herkes razıymış aslında geçen hafta.
Keşke 33.haftada lig bitseymiş de herkes rahatlasaymış. Premier Lig'de M.City, Bundesliga'da B.Münih ve İspanya'da Barcelona'nın matematiksel olmasa da haftalar öncesinden şampiyon olacağı belliydi.
Bizde öyle değildi ama. Daha büyük bir heyecan yaşadığımızı sanmışız. Hepimiz kendimizi kaptırmışız. Meğer kimsenin umrunda değilmiş. Tek ciddye alan, umursayan G.Saray'mış. Galatasaray anasının ak sütü gibi hak etti şampiyonluğu.

Şimdi Terim'in zamanı
'Nerede kalmıştık?' tweetiyle başlayan şampiyonluk adımları Bornova'da sona erdi. TFF'nin Fatih Terim ile yaşadığı sorun ya da Terim'in yalnız bırakılıp Galatasaray camiası tarafından sahiplenilmesi 21.şampiyonluğun habercisiydi.
Terim varsa ne taktik vardır ne sistem.
Dün belkide hiç bir Galatasaraylı kadroya bakmamıştır. Baksa da umurlarında olmamıştır. 'Donk bile Terim'den sonra yeniden hayata dönmüş bugün kim oynarsa oynasın şampiyonuz!' diyen milyonlarca Galatasaraylı vardı. O varmış, bu yokmuş, şöyle vurmuş, böyle kurtarmış hepsi hikayeydi dün akşam.
G.Saraylıların gözü maçta değil skor tabelasındaydı sürekli. Düğün gecesinden sonra ertesi gün ne gelin ne de damat bir şey hatırlamaz. En mutlu oldukları akşamdam sadece tatlı yorgunluk kalmıştır ikiliye.
Şampiyonluk maçını çılgınca yaşayan taraftar da öyledir işte. Terim en çok inandığı futbolcularla sahaya çıkmış.
Fatih Terim büyük hoca olduğunu gösterdi. İkinci 45 dakikada agresif futbolla G.Saray Seyrantepe'deki G.Saray gibi oynadı ve 21 dedi.
Terim ile, bu heyecanla, bu istekle, bu azimle 22 de olur fazlası da. Terim kazandı.
Herkese karşı kazandı. Bu şampiyonluk en çok Terim'i sevindirdi.
Şimdi onun konuşma zamanı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor