27 Kasım 2013 | Çarşamba

'4 büyükler' tam yol

Adana ve Mersin'de oynanan milli maçlar için verilen aradan sonra yeniden Spor Toto Süper Lig'e döndük. Haftanın en çok tartışılan maçı Galatasaray'ın, Sivasspor'u 2-1 yendiği karşılaşma oldu. Roberto Carlos'un, Mancini'ye hakemi şikayet etmesi ve maç oynanırken soyunma odasına gidip dönmesi ilginç görüntülerdi. Genç hocanın bitiş düdüğünden sonra da kendi ve rakip takımın oyuncularını kutlaması da Brezilyalı teknik adamın "Spor" anlayışını gösteriyordu. G.Saray'ın kötü oyunu çok tartışılsa da kazanmayı başardı. Gol atan Burak, 100'ler kulübünün yeni üyesi oldu. Zirvedeki F.Bahçe, Antalya'da da 90 dakika sonrasında kazandı. Ersun Yanal, "Bir olur, iki olur ama 4 kez şans olmaz" dedi. Evet, hakemin bitiş düdüğünü duymadan maçı bırakmamak gerek. Çünkü F.Bahçe var sahada. Beşiktaş, cezalı olduğu maçta, orta sahasız Torku Konyaspor'u 25 dakikalık görkemli futbolu ile devirdi. Sonra siyah-beyazlılar sahada yoktu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Akyazı Spor Kompleksi'nin temelini attığı gün Trabzonspor, Eskişehirspor gibi güçlü bir takımı yendi ve puan cetvelinde rakibinin üzerine çıktı. Bordo-mavili takım maç boyunca belki çok iyi oynamadı ama kazançları sol bek Kadir'in ilerisi için umut veren futbolu oldu. Trabzon'un belki de en çok ihtiyacı olan şey umut...

BURAK 100'LER KULÜBÜNDE
Burak Yılmaz, Süper lig kariyeri boyunca oynadığı 192. maçında 100. golünü kaydetti. Sivasspor karşısında ilk golü atan Burak Yılmaz bu sezon Süper Lig'de 5 gol kaydederken son 2 sezonda gol kralı olmuştu. Selçuk ise G.Saray formasıyla 5 penaltı golü attı.

ÇAYKUR RiZESPOR'DA KRiZ VAR

Çaykur Rizespor ligde ilk 5 haftada 4 galibiyet 1 yenilgi almış ve 12 puan toplamıştı. Çaykur Rizespor deplasmanda oynadığı ve 1-1 berabere kaldığı Galatasaray maçından sonra düşüşe geçti. Karadeniz temsilcisi son 7 haftada galibiyet yüzü göremezken, 3 beraberlik, 4 yenilgi aldı ve 3 puan topladı.

TRABZON EViNDE FIRTINA
Trabzonspor bu sezon sahasında oynadığı 11 resmi maçta mağlup olmadı. Süper Lig'de sahasında çıktığı 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik alan Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi maçlarında da 5 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik elde etti. Süper Lig'de evinde sadece 1 gol yedi.

Haftanın olayı... Fener'in uzatma zaferi...
Fenerbahçe, Süper Lig'de bu sezon 4. kez 90 dakika ve sonrasında attığı golle galibiyet aldı. Kasımpaşa karşısında mücadele 2-2 devam ederken uzatmalarda Webo'nun golüyle 3-2 kazanan Fenerbahçe 8.haftada Erciyesspor karşısında 1-1 devam eden maçı uzatmalarda Emenike'nin golüyle kazanmayı başardı. Kanarya 10. haftada 2-2 devam eden maçta Bursaspor'u uzatmalarda Egemen'in golüyle 3-2 yendi. Fenerbahçe bu haftada 1-1 berabere devam eden MP Antalyaspor maçında uzatmalarda Sow'un golüyle 2-1 kazanmayı başardı. Sarı-lacivertli takım ayrıca Süper Lig'de oynadığı son 5 deplasman maçında 5 galibiyet aldı ve toplam 15 puanı hanesine yazdırdı.

Cengiz TOKGÖZ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor