Ali İhsan Sarıçoban

Ali İhsan Sarıçoban

17 Kasım 2009 | Salı

Eskişehir'e yakışır

Eskişehirspor kupalara alışık bir ekip. Özellikle "Anadolu Yıldızı" olduğu 1965-73 yılları arasında önemli başarılara imza atan Kırmızı Şimşekler, bu sezon da müzesine yeni bir kupa götürmek için işi sıkı tutuyor. Futbolcuları ateşlemek için ligde elde edilecek ilk 4 sıraya 1.5 milyon dolar prim verecek başkan Halil Ünal, kupaya da özel bir prim koyacağını müjdeledi. Şehir, iki kulvarda birden koşmanın heyecanını yaşıyor. Kırmızı Şimşekler, bir yanda sportif başarı diğer yanda ise kurumlaşma alanında önemli adımlar atmaya devam ediyor. 2016 Avrupa Şampiyonası'na talip olan Futbol Federasyonu, aday iller arasına Eskişehir'i de alınca ikinci bir arena için düğmeye basıldı. 2013'e dek şehre en az 32 bin kişilik yeni bir stad yapılacak. Kentin ileri gelenleri de mutlaka Es-Es'e sahip çıkmalı.

Revizyonun ayak sesleri
Kuşkusuz başarı için futbol şubesinin modern bir yapıya kavuşması gerek. Basit hatalar nedeniyle alınan cezalar artık son bulmalı. Genel kaptanlık gibi görevler geride kalmalı ve profesyonel bir yönetim şekli oluşmalıdır. Bırakın profesyonel futbolculuğu, amatör olarak bile peş peşe 5 maç oynamayan yöneticilerin bu görevlerde olması transferde kulübü zora sokuyor. Bu konuda Eskişehir çok şanslı. Eski futbolcuları arasında bu işi yapacaklar var. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu da büyük şans. Henüz bazı şeyleri dillendirmek erken ama 32 kişilik yönetim ile yol alınamıyor. Revizyonun ayak sesleri şimdiden duyulmaya başlandı bile.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor