Ali İhsan Sarıçoban

Ali İhsan Sarıçoban

12 Kasım 2009 | Perşembe

Avrupa kenti

Devlere kafa tutan, ilk deplasman seferini başlatan, bünyesinden ünlü koro şefi Amigo Orhan'ı çıkartan Anadolu efsanesi Eskişehirspor, geleceğe güvenle bakıyor. Halil Ünal başkanlığında kurumlaşma ve tesisleşme alanında önemli adımlar atan Kırmızı Şimşekler, hareketli birkaç günü geride bıraktı. Ünal'ın daveti üzerine Eskişehir'i ziyaret eden Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve bir araya geldiği Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in açıklamaları kenti heyecanlandırdı. Eskişehir'in çehresini değiştiren Büyükerşen'in 'spor köyü' projesine Özgener'den de tam destek geldi. Yeni stat yapılıncaya dek kullanılacak mevcut stadın iyileştirileceği haberi bile kırmızı-siyahlı camiayı sevindirmeye yetti.

Döngü değişmelidir
Eskişehir, Özgener'in de altını çizdiği gibi Süper Lig'e yakışan bir Avrupa kenti görünümünde. En önemli markalarından biri de kuşkusuz Eskişehirspor. Kısa vadede en büyük sıkıntı ise üretim olmaması. İki sezondur transferde dışa açılan kulüpte A2 ve U18 takımlarının yarısını dışarıdan gelmiş. Kalıcı başarılar ise kendi bünyesinden yetişecek gençlere bağlı. Es-Es'in estiği dönemlerde takım genelde Eskişehirlilerden kuruluydu. "Fethi, Nihat, Ender; filelere gönder" tezahüratı da bunun ürünüdür. Son 20 yılda sadece Ömer Çatkıç ve Faruk Bayar Süper Lig'de forma giyebilmektedir. Eskişehir adına giderek kısırlaşan döngü mutlaka değişmelidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor