MEAMMAR PİLAVI TARİFİ | Mısır'ın geleneksel meammar pilavı malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları
Meammar pilavı, Yemen'de ortaya çıkmış olup et, baharatlar ve bazen çeşitli sebzelerle süslenip genellikle özel günlerde, davetlerde veya kutlamalarda servis edilir. Türk damak tadına da uyumlu Meammar pilavını evinde denemek isteyenler için meammar pilavı malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını haberimizde derledik.
- Haberler Haberleri
- 18 Ekim 2023, 23:31:52, Güncelleme: 18 Ekim 2023, 23:31:52
MEAMMAR PİLAVI TARİFİ | Orta Doğu mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alan Meammar pilavı, pirincin etle birlikte piştiği baharatlı bir pilav çeşididir. Tadanların damağını çatlatan ve lezzetinin yanı sıra içeriğindeki safran, karabiber, kişniş gibi baharatlarla şifa deposu olan meammar pilavını evinde denemek isteyenler için meammar pilavı malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını derledik.
MEAMMAR PİLAVI MALZEMELERİ
- 2 su bardağı uzun tane beyaz pirinç
- 500 gram dana veya kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
- 1 soğan (doğranmış)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı safran (veya safran suyu)
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
- Tuz
- 4 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
- Su (gerektiği kadar)
- Bir tutam zeytinyağı (isteğe bağlı)
MEAMMAR PİLAVI YAPILIŞI
👉Derin bir tencere veya kazanı orta ateşte ısıtın ve tereyağını veya sıvı yağı ekleyin. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar soteleyin.
👉Et parçalarını ekleyin ve etler kararana kadar soteleyin.
👉Safranı suyla karıştırarak safran suyu hazırlayın ve etlere ekleyin.
👉Pirinci ekleyin ve tane karabiber, kişniş tohumu ve isteğe bağlı tuz ile karıştırın. Birkaç dakika kadar karıştırarak kavurun.
👉Et suyunu veya tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın. Karışım kaynayana kadar yüksek ateşte tutun.
👉Kaynadıktan sonra ateşi düşürün ve tencerenin kapağını kapatın. Pilavın suyunu iyice çekip pirinçler pişene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
👉Pilav piştikten sonra tencereyi ateşten alın ve bir süre dinlendirin.
👉İsteğe bağlı olarak zeytinyağı gezdirerek servis yapın. Pilav genellikle büyük bir tepsiye yerleştirilir ve etli karışım üstüne dökülür.
DİĞER HABERLER
-
TOKİ, 33 ilde 306 arsa satışı, 8-9 Mayıs tarihlerinde yapılacak açık artırma ile yapılacak. Yüzde 25 peşinatla alınacak arsalara 48 ay vade uygulanırken İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 33 kentte, 306 muhtelif arsanın açık artırma satışları canlı olarak yayınlanacak. Açık artırma satışını takip etmek isteyenler için TOKİ 33 ilde KDV'siz arsa satışı canlı izleme linkini haberimizde bulabilirsiniz. -
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gelinmeyen randevular sebebiyle yaşanan mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla MHRS randevu sisteminin değiştiğini duyurdu. Randevu kapasitesinin yüzde 30'unun gelinmeyen randevular sebebiyle kullanılamadığını belirten Bakan Koca, onaylı randevu dönemine geçildiğini ifade etti. Peki onaylı randevu sistemi nedir? MHRS randevu ne zaman değişecek? Yeni randevu sistemi nasıl olacak? Detaylar haberimizde... -
Bosna'ya ait geleneksel bir börek türü olan ve içinde çeşitli malzemelerin bulunduğu Boşnak böreği, Türk sofralarında da sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Kat kat yufkasının arasındaki iç harcı ve şekliyle hem göze em mideye hitap eden Boşnak böreğinin tarifi merak ediliyor. Peki Boşnak böreği nasıl yapılır? İşte malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarıyla Boşnak böreği tarifi...