MasterChef yemekleri: Saçaklı mantı nasıl yapılır? Saçaklı mantı tarifi ve malzemeleri...

Sevilen yemek yarışma programı MasterChef 2020'de son olarak yarışmacılar tarafından hazırlanan saçaklı mantı gündeme oturdu. Birçok kişi saçaklı mantı tarifini merak etti ve saçaklı mantının nasıl yapılacağını öğrenmek istedi. Peki, saçaklı mantı nasıl yapılır? Saçaklı mantı tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Sevilen yarışma programı MasterChef 2020'nin son bölümünde şefler, yarışmacılardan Saçaklı mantı yapmasını istedi. Yarışmanın ardından saçaklı mantı tarifi merak edenler yoğun şekilde saçaklı mantı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? sorusuyla araştırma yapmaya başladı. İşte detaylar...

SAÇAKLI MANTI İÇİN GEREKEN MALZEMELER

4 su bardağı un
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet tavuk
Tuz

SAÇAKLI MANTI NASIL YAPILIR?

Yumurtalı hamur açılır ve yufka haline getirilir. Yapılan yufkalar ince ince kıyılır ve uzun saçaklar elde edilir. Saçaklar tepsiye dizilerek fırında pişirilir. Kızarınca üzerine tavuk suyu dökülür. Tavuk etleri lif lif ayrılarak üzerine dağıtılarak servis yapılır.

DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.