Nijerya Afrika Uluslar Kupası’nda üçüncülüğü penaltılarla aldı
Nijerya ile Mısır arasındaki üçüncülük maçında 90 dakika golsüz tamamlandı, penaltılarda gülen taraf Nijerya oldu.
- Futbol Haberleri
- Giriş Tarihi: 17 Ocak 2026, 21:29
Afrika Uluslar Kupası'nda üçüncülük mücadelesinde Nijerya ile Mısır karşı karşıya geldi. Fas'ta oynanan karşılaşmanın normal süresinde gol sesi çıkmadı ve mücadele 0-0 sona erdi.
Beraberliğin ardından seri penaltı atışlarına geçilirken, Nijerya rakibine 4-2 üstünlük kurarak turnuvayı üçüncü sırada tamamladı. Mısır ise organizasyonu dördüncü olarak bitirdi.
Nijerya'da Paul Onuachu karşılaşmaya ilk 11'de başladı ve 46. dakikada yerini Ademola Lookman'a bıraktı. Victor Osimhen mücadelede süre almazken, Wilfred Ndidi de karşılaşmayı yedek kulübesinde tamamladı.
Bu sonuçla Nijerya, Afrika Uluslar Kupası tarihindeki 7. üçüncülüğünü elde etmiş oldu.
DİĞER HABERLER
-
Bernabeu’da ıslıkların gölgesinde oynanan Levante maçında Arda Güler oyuna girer girmez fark yarattı. Penaltıyı hazırladı, bir de asist yaptı; Real Madrid sahadan 2-0 galip ayrıldı. -
İspanya 1. Futbol Ligi'nde sezonun ikinci yarısının ilk maçında Real Madrid sahasında Levante'yi 2-0 yenerken karşlaşmanın ikinci yarısında oyuna giren ve gol yollarında etkili olan Arda Güler takımını büyük krizden kurtardı. -
La Liga’nın 20. haftasında Levante’yi ağırlayan Real Madrid’de milli yıldız Arda Güler, kornerden yaptığı asistle gecenin öne çıkan isimlerinden biri oldu.