Sıra play-off'ta
Fenerbahçe, FCSB’yle deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Golümüzü 18’de İsmail attı. Temsilcimiz, bu beraberlikle puanını 12’ye çıkardı, play-off’a kaldı
- Fenerbahçe Haberleri
- Giriş Tarihi: 30 Ocak 2026, 06:51
Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nin son haftasında dün Steaua Bükreş'e konuk oldu. Maça oldukça hızlı başlayan sarı-lacivertli temsilcimiz, Talisca ve Kerem ve En-Nesyri'yle gole çok yaklaştı ancak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturamadı. Takım arkadaşlarının yapamadığını İsmail Yüksek 18'de yaptı ve Kerem Aktüroğlu'nun ortasına harika bir kafa vuruşu yaparak Fenerbahçe'yi öne geçirdi. Bu golden sonra Steaua Bükreş ataklarını sıklaştırdı ancak Ederson, kalesinde adeta duvar ördü.
CISOTTİ'YE ENGEL OLAMADIK
İlk yarı temsilcimizin üstünlüğüyle kapandı. İkici yarıda ise top zaman zaman el değiştirdi. Steaua, hakimiyeti eline aldığı anlarda Cisotti'yle 71'de beraberlik golünü buldu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 1-1 bitti. Fenerbahçe, bu beraberlikle lig aşamasını 12 puanla ve 19'uncu sırada tamamladı. Play-off'a kalan temsilcimizin muhtemel rakipleri; Nottingham Forest ile Viktoria Plzen.
8 EKSİKLE ÇIKTI
Sarı-lacivertli ekip, FCSB karşısında 8 oyuncusundan yararlanamadı. Sakatlıkları bulunan Archie Brown, Levent Mercan, Edson Alvarez ve Jhon Duran'ın yanı sıra cezalı Milan Skriniar, Romanya deplasmanında forma giyemedi. Guendouzi, Musaba ve Mert Günok da statü gereği yoktu.
YALNIZ BIRAKMADILAR
Fenerbahçeli taraftarlar, her Avrupa deplasmanında olduğu gibi Romanya'da da takımlarını yalnız bırakmadı. Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'nın birçok ülkesinden Bükreş'e gelen sarı-lacivertliler, gün boyunca Eski Şehir olarak bilinen bölgede vakit geçirip ardından kendileri için belirlenen alanda toplandı ve stada geçti. 90 dakika takımlarını destekledi.
MERT 'DALYA' DEDİ
Ağustos 2023'te Sassuolo'dan Fenerbahçe'ye gelen Mert Müldür, dünkü FCSB maçında 100'üncü kez sarı-lacivertli formayı giydi ve "Dalya" dedi. Levent Mercan ve Archie Brown'un eksikliğinde tecrübeli oyuncu sol bek olarak görev yaptı.
DİĞER HABERLER
-
Son dakika Fenerbahçe haberleri: Fenerbahçe'de teknik direktör Domenico Tedesco, geçtiğimiz haftalarda üst üste yaşanan puan kayıpları sonrası Başkan Sadettin Saran ile bir görüşme gerçekleştirmiş ve İtalyan çalıştırıcıyla yola devam edilmişti. 40 yaşındaki teknik adam, sarı-lacivertli takımdaki geleceğiyle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. İşte detaylar... (FB spor haberi) -
Fenerbahçe, yeni sezon öncesi savunma hattını güçlendirmek için çalışmalarına hız verdi. Şampiyonluk yarışını da sürdüren sarı-lacivertli yönetim, stoper transferinde iki güçlü aday üzerinde yoğunlaşırken, 10 milyon Euro'nun altında bir bonservisle transferi tamamlamak için yoğun mesai harcıyor. İşte detaylar... | FENERBAHÇE HABERLERİ -
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında sahasında konuk edeceği Beşiktaş derbisinin hazırlıklarını sürdürdü. İşte detaylar...