Beşiktaş'ta hesap zamanı!
Sergen Yalçın liderliğindeki siyahbeyazlılar, kalan 5 maçta 15 puan toplayarak ligi mutlaka ilk üç içinde bitirmeyi tek hedef haline getirdi...
- Beşiktaş Haberleri
- Giriş Tarihi: 01 Temmuz 2020, 06:50
- Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2020, 07:25
Başkan Ahmet Nur Çebi'yi indirim görüşmelerini sezon sonuna bırakma konusunda ikna eden Sergen Yalçın, futbolculara müjdeyi verdi. Oyuncularıyla bir araya gelen başarılı teknik adam, "Ahmet Başkanımız bizi dinledi, indirim işi sezon sonuna kaldı. Eğer Şampiyonlar Ligi'ne kalırsak, kimsenin maaşından indirim olmayacak" dedi.
ÜÇÜNCÜLÜK ÇOK ÖNEMLİ
Beşiktaş, Süper Lig'de kalan 5 maçta 15 puan toplayarak ligi mutlaka ilk üç içinde bitirmeyi tek hedef haline getirdi. Görünen lig tablosunda Başakşehir ve Trabzonspor şampiyonluk yarışı için bir hayli avantajlı durumda ve genel kanı Sivasspor, G.Saray ve Beşiktaş'ın 3'üncülük için mücadele edeceği şeklinde. Trabzonspor'a UEFA tarafından verilen ceza için CAS tarafından açıklanacak son kararla lig 3'üncülüğü oldukça büyük önem taşıyor.
PUAN FARKINI ERİTTİLER
CAS'ın cezayı onaması halinde, lig üçüncüsü Şampiyonlar Ligi için ön eleme oynamaya hak kazanacak. CAS Trabzonspor'un cezasını kaldırsa bile, lig 3'üncüsü UEFA Avrupa Ligi'ne doğrudan veya tek eleme oynayarak katılacağı için sıralamada 3'üncü olmak bir hayli önem taşıyor. 27'nci hafta itibarıyla G.Saray'ın 6, Sivasspor'un 5 puan gerisinde olan Beşiktaş, 3 haftada puan farkını eriterek G.Saray'ın 1, Sivas'ın 3 gerisine kadar gelmiş durumda.
SERİ BAŞI OLACAKLAR
Siyah-beyazlıların planlarına göre eğer ligi üçüncü bitirirlerse Şampiyonlar Ligi gruplarına kalması oldukça yüksek ihtimal olarak öne çıkmış durumda. Son 5 yılın istatistiklerine göre Beşiktaş'ın 47.000 puanı var. Son 5 yılda aldığı +puanlarla Avrupa'nın en iyi 23'üncü takımı haline gelen siyah-beyazlıları bu puan, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde oynayacağı iki turda da seri başı hale getirecek.
DİĞER HABERLER
-
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına, bir günlük iznin ardından bugün yaptığı antrenmanla devam etti. İşte detaylar... -
Yeni sezon transfer dönemi için düğmeye basan Beşiktaş, sol kanat arayışında rotayı Chelsea’nin genç yıldızı Jamie Bynoe-Gittens’a çevirdi; siyah-beyazlılar sezon sonunda resmi teklif yapmaya hazırlanıyor. İşte detaylar... -
Agbadou’nun yanına ‘lider’ stoper arayan Beşiktaş’ın Leipzig’in savunmacısı Lukas Klostermann’ı gündemine aldığı öne sürüldü. Forma şansı bulamayan 29 yaşındaki oyuncu yaz döneminde takımdan ayrılmayı düşünüyor.