Yasemin Can Avrupa'da "Ayın Atleti" ödülüne aday
Avrupa Kros Şampiyonası'nda üst üste 3. kez altın madalya kazanan Yasemin Can'a, EA'nın sosyal medya hesaplarından destek verilebiliyor.
- Atletizm Haberleri
- Giriş Tarihi: 04 Ocak 2019, 10:19
- Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2019, 12:13
Avrupa Kros Şampiyonası'nda üst üste üçüncü kez adını zirveye yazdırarak önemli bir başarıya imza atan milli sporcu Yasemin Can, Avrupa Atletizm Birliği (EA) tarafından "Ayın Atleti" ödülüne aday gösterildi.
Türkiye Atletizm Federasyonundan yapılan açıklamada, Hollanda'nın Tilburg kentinde düzenlenen Avrupa Kros Şampiyonası'nda büyük kadınlar mücadelesini kazanarak, bu başarıyı üst üste 3. kez tekrarlayan Yasemin Can'ın, EA tarafından aralık ayını kapsayan "Ayın Atleti" adayları arasına alındığı belirtildi.
Can, 8 Ocak'a kadar sürecek ankette, Rus yüksek atlamacı Mariya Lasitskene, Portekizli maratoncu Ana Dulce Felix, Avrupa 23 yaş altı kros şampiyonu Anna Möller ve aynı şampiyonayı 20 yaş altı kategorisinde kazanan İtalyan Nadia Battocletti ile birlikte ödüle aday oldu.
Krosta üst üste 3 kez Avrupa şampiyonluğu elde eden tarihteki ilk kadın atlet olmayı başaran 22 yaşındaki Yasemin Can için EA'nın Facebook hesabında "beğen" butonuyla, Twitter hesabında ise ise "re-tweet' yaparak oy kullanılabiliyor.
DİĞER HABERLER
-
Erkekler 100 metrede dünya ikinciliği bulunan ABD'li atlet Marvin Bracy-Williams, doping yaptığı gerekçesiyle 45 ay men cezası aldı. -
Milli atlet Berke Akçam, Riyad’daki 6. İslami Dayanışma Oyunları’nda 400 metre engelde altın madalya kazanırken, Tuğba Güvenç gümüş, İsmail Nezir ise bronz madalyayla Türkiye’ye kürsü sevinci yaşattı. İşte detaylar... -
Bu sezon dördüncü kez düzenlenecek olan Salomon Çeşme Yarı Maraton’u 9-10 Mayıs tarihleri arasında koşulacak. Katılımcılar, 21K, 10K ve 5K olmak üzere üç farklı mesafede koşacak. Çeşme’nin ihtişamlı manzarasını gözler önüne serecek yarışta kayıtlar başladı.