Sinan Vardar

Sinan Vardar

27 Eylül 2019 | Cuma

Beşiktaşlılar bu sefer çok dikkat!

Beşiktaş'ta Fikret Orman ve yönetim kurulu son kararını verip olağanüstü kongreye gidileceğini açıkladılar. Hayırlı uğurlu olsun. Fikret Orman'ın; yancıların dün sabah yaptıkları komedi filmi gibi "Bırakma" eylemine itibar etmemesi, hem kendisi, hem yönetim kurulu, hem de Beşiktaş için isabet oldu. Kongreye yaklaşık 1 aylık bir süre var. Şimdi başkan adayları ortaya çıkacak ve projelerini açıklayacak. Hepsini ayrıntılı bir şekilde inceleyeceğiz. Futbol takımı dürüst ve dikkatli değişimle yine eski gücüne kavuşabilir. Artık transferler dürüst ve Beşiktaşlı futbol adamları tarafından yapılmalı. Kasetler ve menajerlerle yapılan transferlere son verilmeli. Altyapı için tesisleşme süratle bitirilmeli. Altyapı devrimi için ciddi adımlar atılmalı.

***
Beşiktaş için en büyük tehlike çakma kongre üyeleri... Beşiktaş içinde bulunan, çıkar için üye yapılan kişilerin tespit edilip, kulüpten atılması; yozlaşmış ve bilhassa kongrede etkili olan idari mekanizmanın, denetleme, sicil ve disiplin kurullarının bir an önce tasfiye edilmesi gerekir. Ve en önemlisi bu kurulların bağımsız, dürüst ve tarafsız kişilerden oluşmasıdır. Tabii ki yapılması gereken en önemli şeylerden biri de haksız şekilde kongre üyelikleri iptal edilen ve kınama cezası alan üyelerin de kongreye gidene kadar affedilmesi sağlanmalıdır. Her şeyden önce 116 yıllık çınarda demokratik kongre yapılmalıdır. Bu gerçeklerin sağlanması için Divan Kurulu başkanlığına çok önemli görevler düşmektedir. Beşiktaş'ın ekonomik yönden büyük çöküntü altında olduğu da bir gerçektir. Aday olacak kişiler; öncelikle bu konuda ne gibi projelere sahip oluklarını da ciddi bir şekilde açıklamaları gerekmektedir. Eğer Beşiktaş yine aynı sistemle yönetilecek ve çoğunlukla çıkar çevrelerin kulüpten nemalandığı bir düzen devam edecekse bu koca çınar yıkıma doğru gider.
***

Büyük Beşiktaş camiası aman, bu kongrede çok dikkatli olalım. Kulübünü seven, mevcut olan sisteme karşı olan kongre üyeleri bu sefer kongreyi hafife almasın. Bence bu kongre Beşiktaş'ın yeniden doğması için büyük bir fırsattır. Bundan sonraki yazımda camiayı çok iyi bilen bir Beşiktaşlı olarak önemli uyarılarım olacak. Dileğim o ki; Beşiktaş için artık güzel ve güneşli günlerin yaşanması.. GÜZEL iSTANBUL'UMUZA UMARIM BİR DAHA DEPREM VE
BENZERİ AFETLER UĞRAMASIN.
HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor