03 Şubat 2016 | Çarşamba

'En'lerin takımı Beşiktaş

Türkiye Ligi'nin en başarılı takımı Beşiktaş, en başarılı teknik direktörü Şenol Güneş, en başarılı futbolcusu Oğuzhan'dır. Başarısının ödülünü milli takıma çağrılarak gören Oğuzhan, performansıyla hayranlık uyandırıyor. Bu başarılı genç Kartal, performansıyla takım liderliğini Sosa'nın elinden almayı başardı. Oğuzhan artık Beşiktaş'ın maestrosudur. Bu büyük başarıyı, fizik gücünü artırarak elde etmiştir.
Oğuzhan'ın, yükselen performansında hocası Şenol Güneş'in payı, rolü yadsınamaz.
Şenol Güneş eşittir Beşiktaş'tır.
Salt Oğuzhan değil, Gökhan Töre, Gomez, Cenk Tosun da milli takımlarda güneş gibi parlamış ısıtmıştır. Bu ısınmada Güneş'in oyun sistemine ayak uyduran futbolcuların taktik disiplinine uymalarının önemi yatmaktadır. Disipline uyum başarının savunmada kilitlenen rakipleri açan anahtardır.
Bu anahtarlar bu beşliyle Beşiktaş, her kilidi açabilmekte zorlanmamaktadır.
Kilitleri açmak elbette açkıcı (Anahtarcı) işidir. Kilitlenen her kapıyı herkes açamaz! Kapanan savunmaları açmak da ustalık, deneyim ister. Beşiktaş, bu bakımdan şanslı. Usta oyuncusu çok, alt yapıdan gelen oyuncusu tektir; Necip Uysal. O da direkt oyuncu değildir. Sıkışıldığı maçlarda (Rakipler sıkça pozisyonlara girdiğinde) ilk yardım(!) gibi orta saha alınıyor. Savunma ile orta sahaya nefes aldırıyor. Görev adamıdır, Necip.

Gönlündeki aslan

Görevini kusursuz, hatasız, yapar. Hatasından Beşiktaş'ın gol yediğini görmedik.
Güvenilecek oyuncudur. Gözüm kapalı, tereddütsüz oynatabilirsin! Hani denir ya; her eve lazım! Necip gibi oyuncular her takıma lazım. Ancak özellikle üst sıralar için oynayan iddialı takımlar, Necip gibi altyapı oyuncularını oynatma riskini göze almazlar!
Böyle takımlar için deneyimli, pahalı, isim yapmış oyuncular önemlidir. Ver cukkayı, al şöhretli pahalı futbolcuyu!
Kasa boşalmış borç çoğalmış umurlarında değil.
UEFA'nın kriterleri, transfer yasakları boşverildi.
Sonra kafalarını duvarlara taşlara vururlarmış. Başarısız takım sahada yuhalanır, yönetim istifaya çağırılır. Beşiktaş, liderlik yürüyüşüne devam ediyor.
Bu ilerleyiş nereye götürür. Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar. Kartal'ın gönlündeki aslan; elbette şampiyonluk. Güneş büyük konuşmasa da idealinde hep büyük hedefler olmuştur. İdealini Beşiktaş'ta gerçekleştirmiştir

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor