PORTAKALLI ISLAK KURABİYE TARİFİ | Portakallı ıslak kurabiye nasıl yapılır? Portakallı ıslak kurabiye malzemeleri ve yapılışı!
Portakallı ıslak kekin yapılışı birçok kişi tarafından merak edildi ve gündemde yerini aldı. Hem çayın yanına yakışan hem de tatlı krizlerini azaltan portakallı ıslak kurabiye tarifinin nasıl yapıldığı araştırılmaya başladı. Sıradan kurabiyelerden farklı yeni bir lezzet arayanlar için aroması ile hayran bırakan portakallı ıslak kurabiye tarifi haberimizde...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 11 Nisan 2022, 06:20:00, Güncelleme: 11 Nisan 2022, 11:59:39
"Portakallı ıslak kurabiye nasıl yapılır, püf noktası nedir?" sorularının cevabı arama motorlarında sorgulanmaya devam ediyor. Hem kokusuyla hem tadıyla damak zevkine düşkün olanların yeni favorisi portakallı ıslak kurabiyenin tarifi nedir, malzemeleri neler? Ağızda dağılan, pratik hazırlanışıyla birçok kişinin ilk tercihi haline gelen portakallı ıslak kurabiye tarifini evde denemek isteyenler için detaylar haberimizde...
PORTAKALLI ISLAK KURABİYE TARİFİ
Portakallı Islak Kurabiye Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 125 gram tereyağ yada margarin oda sıcaklığında
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane portakal kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un yine de kontrollü koyun
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler:
- 2 su bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı şeker
ADIM ADIM PORTAKALLI ISLAK KURABİYE NASIL YAPILIR?
- Öncelikle şerbeti hazırlayabilirsiniz. Bunun için portakal suyunu uygun bir tencereye alıp üzerine şeker ekleyip ocakta kaynatın ve soğuması için kenara alın.
- İkinci adımda hamurunu hazırlayabilirsiniz. Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıp iyice karıştırın.
- Yavaş yavaş un ilave ederek hamuru yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edene kadar devam edin.
- Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yuvarladığınız hamurları araları boşluklu olacak şekilde yerleştirin.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyelerimiz ılındıktan sonra sonra portakallı şerbete batırıp her yerini ıslatın ve tepsiye dizin.
- Bütün kurabiyelere aynı şekilde ıslattıktan sonra servis tabağına alıp servis yapabilir; üzerini ceviz ve hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
DİĞER HABERLER
-
Düğün, bayram ve özel gün sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan, bademi, fıstığı, hamuru ve nefis tavuğuyla sadece pilav değil ana yemek kategorisindeki perde pilavının tarifi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da 'iyi ki yapmışım' dedirtecek perde pilavı için gerekli malzemeleri, yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik. -
Erzurum'un en mehşur lezzetlerinden olan Kadayıf Dolması, tüm Türk mutfağında kendisine geniş yer bularak tadanları kendisine hayran bırakıyor. En sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan Kadayıf Dolmasını evinde, kendi mutfağında yapmak isteyenler arama motorlarında 'Kadayıf Dolması nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte kadayıf dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları... -
Kalabalık sofraların gözdesi olan ve sık tercih edilen Piliç Topkapı, adından anlaşılacağı gibi Osmanlı saray mutfağından bu zamanlara kadar gelmiş, iç pilava sarılmış tavuğuyla severek yapılan tarifler arasında yer alıyor. Vatandaşlar tarafından arama motorlarında "Piliç Topkapı nasıl yapılır? Piliç Topkapı malzemeleri nelerdir?" diye araştırıyor. İşte Piliç topkapı yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları..