Kandil simidi tarifi! Evde kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi tarifi
Kandil simidinin tarihi Osmanlı’ya kadar dayanıyor ve lezzetiyle herkesi mest eden bu lezzet hemen her evde bulanabilen malzemelerle yapılabiliyor. Ana malzemeleri un, tereyağ, yoğurt ve yumurta olan kandil simidi isteğe göre mahlepli ve mahlepsiz olarak da pişirilebiliyor. İşte kandil simidinin malzemeleri, yapılışı ve tarifi...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- Giriş Tarihi: 27 Şubat 2022, 11:40
Kandil simidinin tarihi Osmanlı'ya kadar dayanıyor ve lezzetiyle herkesi mest eden bu lezzet hemen her evde bulanabilen malzemelerle yapılabiliyor. Ana malzemeleri un, tereyağ, yoğurt ve yumurta olan kandil simidi isteğe göre mahlepli ve mahlepsiz olarak da pişirilebiliyor. İşte kandil simidinin malzemeleri, yapılışı ve tarifi...
MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ TARİFİ
MALZEMELER;
125 gram eritilmiş tereyağı
4,5 su bardağı un
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1,5 çay bardağı sulu yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
2 tatlı kaşığı şeker
ÜZERİ İÇİN
Susam
Yumurta
MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?
Kandil simidinin hamurunu yoğuracağınız büyük bir kabın içine kabartma tozu ve un hariç diğer malzemeleri koyun.
İyice karıştırdığınız malzemelerin üzerine unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyin
Tüm malzemeleri yoğurun. Hamurunuz kulak memesi kıvamında olmalı.
İyice yoğrulan hamuru bir kenara alın ve 5 dakika kadar dinlendirin.
Bu sırada, fırın tepsinizi yağlayın, hamurun üzerine süreceğiniz susam ve yumurtayı hazırlayın.
Dinlenen hamurdan küçük parçalar alın ve eliniz ile simit şeklini verin.
Şekillendirdiğiniz hamurları önce yumurtaya sonra da susama batırın.
Hazırladığınız tepsiye dizdiğiniz kandil simitlerini önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Simitlerin rengi çok kızarmadan fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Mahlepli kandil simitleriniz hazır. Afiyet olsun…
MAHLEPSİZ KANDİL SİMİDİ TARİFİ
MALZEMELER
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
1,5 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
125 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN
Susam
1 yumurta beyazı
Çörek otu
MAHLEPSİZ KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?
Mahlepsiz kandil simidi yapmak için öncelikle oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta sarısı, sirke, sıvıyağ, yoğurt, şeker ve tuzu geniş bir kaba alarak karıştırın.
İyice karışan malzemelerin üzerine un ve kabartma tozunu da ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Hamur kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde hamurdan küçük parçalar alarak elinizde yuvarlayın.
Yuvarlak hamur parçalarını elinizde açın ve ortalarını şişe kapağı veya hamur aparatıyla keserek simit şekline getirin.
Simitleri önce yumurta beyazına sonra da susama batırın.
Tepsiye dizdiğiniz simitleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Mahlepsiz kandil simitleriniz hazır. Afiyet olsun.
DİĞER HABERLER
-
Mardin mutfağının en sevilen lezzetlerinden etli soğan dolması, özgün aroması ve özel pişirme tekniğiyle lezzet tutkunlarının yeni favorisi olmaya aday. Gurmelerin sık sık araştırdığı, Mardin'in lezzetlerinden biri olan etli soğan dolması nedir, nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
Kış aylarının vazgeçilmezi kereviz, bu kez zeytinyağlı dolma haliyle mutfağa lezzet ve tazelik katıyor. Hem hafifliğiyle hem de pratik yapımıyla dikkat çeken bu özel tarif, püf noktalarıyla birlikte kış sofralarına zarif bir dokunuş getiriyor. Peki, Zeytinyağlı kereviz dolması nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır ve püf noktaları nelerdir? İşte detaylar... -
Kaynayan suda pişirilen patatesli mantı, servis aşamasında sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağıyla buluşunca enfes bir lezzete dönüşüyor. İşte MasterChef kıvamında, evde kolayca yapabileceğiniz patatesli mantı tarifi ve püf noktaları!