Gaziantep usulü yuvalama çorbası nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte lezzetli ve doyurucu yuvalama çorbası tarifi...
Farklı lezzetleri barındırmasıyla tanınan ve gastronomide öncü şehirlerden olan Gaziantep'in en sevilen yemeklerinden yuvalama çorbası, aynı zamanda evlerde en çok tüketilen bir çorba çeşidi... Masterchef Türkiye'nin yayınlanan son bölümünde Somer şefin imza tabağı olarak sunduğu bu çorbanın yapışılı biraz zahmetli ancak yemesi oldukça keyifli. Peki, Gaziantep usulü yuvalama çorbası nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte lezzetli ve doyurucu yuvalama çorbası tarifi...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- Giriş Tarihi: 21 Aralık 2020, 09:24
Sevilen yemek yarışması Masterchef Türkiye'nin son bölümünde eleme adaylarından yapılması istenen yuvalama çorbası, Gaziantep mutfağının da vazgeçilmez lezzetleri arasında. Peki, yuvalama çorbası nasıl yapılır? İşte yanıtı...
YUVALAMA ÇORBASI MALZEMELERİ
Çorbası için:
-500 gram kuzu incik veya kuzu eti
-1 su bardağı geceden ıslatılmış nohut
-1 adet ince doğranmış kuru soğan
-1.5 litre su
-Tuz
-Tane karabiber
Köfteleri için:
-100 gram orta yağlı dana kıyması
-1/2 su bardağı ılık suda ıslatılmış kırık pirinç
-1/4 su bardağı un
-1 çorba kaşığı ıslatılmış ince irmik
-Tuz
-Karabiber
-Bir küçük kase sıvı yağ (elinizi batırmak için)
Yoğurt sosu için:
-300-350 gram süzme yoğurt veya kese yoğurdu
-1 yumurta
-1 çorba kaşığı tepeleme un
-4 su bardağı su
Üzeri için:
-1 yemek kaşığı kuru nane
-1 yemek kaşığı tereyağı
-Pul biber
YUVALAMA ÇORBASI NASIL YAPILIR? İŞTE TARİFİ
Öncelikle, düdüklü tencerenin içine 1.5 litre suyu koyun ardından et, nohut, soğan, tuz ve karabiberi ilave edin. Düdüğün ötmesinden sonra bir 15 dakika daha pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, usulüne uygun şekilde açın. Ardından etleri ince ince didin. Diğer malzemelerle eti süzgeçten geçirip sadece et suyunu tencerede bırakın. Daha sonra köftelere geçin. Köfte için önce kırık pirinçleri ılık suda yaklaşık yarım saat bekletin ve sonra süzün. Pirinçlerle, irmiği robottan geçirerek un haline getirin. Geniş bir kabın içine kıyma, un ve un haline gelmiş pirinçle irmiği koyup üzerine bir miktar tuz atın. Daha sonra iyice yoğurup dolapta dinlenmeye bırakın. Dinlenen kıymadan, bezelye büyüklüğünde alıp kopartın. Elinizi sıvı yağ ile biraz yağlayarak küçük parçaları yuvarlayın. Yuvarlanan köfteleri bir kenara alın. Tencerede bulunan et suyunu kaynatıp, içine köfteleri atın ve 5 dakika haşlayın. Ardından sos için yoğurdu su ile inceltin. İçine un ve yumurta atıp çırpın. Kaynayan çorbanın suyundan 1-2 kepçe alarak yoğurda dökün. Daha sonra yoğurdu yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Son olarak et ve nohutları da koyup biraz kaynatın. Üzerine yağ yapmak için, tereyağını iyice kızdırıp içine kuru nane ekleyin. Daha sonra bu karışımı çorbaya döküp servis yapabilirsiniz... Afiyet olsun.
DİĞER HABERLER
-
Kaynayan suda pişirilen patatesli mantı, servis aşamasında sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağıyla buluşunca enfes bir lezzete dönüşüyor. İşte MasterChef kıvamında, evde kolayca yapabileceğiniz patatesli mantı tarifi ve püf noktaları! -
Kış aylarının vazgeçilmezi kereviz, bu kez zeytinyağlı dolma haliyle mutfağa lezzet ve tazelik katıyor. Hem hafifliğiyle hem de pratik yapımıyla dikkat çeken bu özel tarif, püf noktalarıyla birlikte kış sofralarına zarif bir dokunuş getiriyor. Peki, Zeytinyağlı kereviz dolması nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır ve püf noktaları nelerdir? İşte detaylar... -
Mardin mutfağının en sevilen lezzetlerinden etli soğan dolması, özgün aroması ve özel pişirme tekniğiyle lezzet tutkunlarının yeni favorisi olmaya aday. Gurmelerin sık sık araştırdığı, Mardin'in lezzetlerinden biri olan etli soğan dolması nedir, nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...