08 Aralık 2018 | Cumartesi

Zor oyun

Derbi galibiyetinin moraliyle Alanya deplasmanına çıkan Kartal'ın on birinde son maçlarda alıştığımız isimler vardı. Şenol hoca Dorukhan ve Güven'i güvenmeye devam etti ki, bu konuda sonuna kadar yanındayız. Hata yapacaksa bu gençler yapsın. Güven demişken, ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmayan vuruşu mükemmeldi. Daha önce de böyle bir gol attığı için "tesadüf sınırını" geçmiş oldu.

Sergen Yalçın Beşiktaş'a karşı nasıl oynanacağını en iyi bile teknik adamlardan biri. Dün bunu bir kez daha kanıtladı. Savunmayı ve orta sahayı kalabalık tuttu, serbest bıraktığı iki oyuncuyla da önde baskı yapmaya çalıştı. İlk yarıda daha iyi oynayan taraf Alanyaspor'du.. Ceyhun ve Sackey orta sahada Efecan desteğiyle etkili olurken Fernandes ve Campos kanatlardan iyi bindirdiler. Cisse'nin de Beşiktaş savunmasını epey bir yorduğunu söylemeliyim. Beşiktaş'ta bu bölümde Dorukan başta, Adem Ljajic ve Vida göze batarken Karius her iki yarnıda harika işler yaparak gecenin adamı oldu. İkinci yarıda Beşiktaş daha etkili bir görüntü çizerken yorulan Alanyaspor geri yaslandı ve kontratakla sonuç almaya çalıştı. Güneş, Güven ve Pektemek'i çıkarıp Vagner Love ile Oğuzhan'ı oyuna aldı. Love sol kanata geçerken Adem Ljajic 4-3-3'ün göbeğinde görev aldı. Bu görüntü bir şeyi değiştirmeyince Güneş, önce Adem Ljajic'i sola, Love'ı ortaya aldı, ardından Larin'i sahaya sürüp son kozunu oynadı.

Beşiktaş baskı kuruyor, Quaresma'nın kanadından bindirmeler yapıyor ama ceza sahası içinde bir türlü beklenen aksiyonları gerçekleştiremiyordu. Oğuzhan'ın attığı nefis şut, öncesindeki elle oynama nedeniyle gole dönüşmeyince stres arttı, moraller de biraz düştü. Karşılıklı restleşmeler son dakikalara damgasını vurdu. Artık Beşiktaş baskısını iyice arttırırken Alanyaspor da rakip sahada geniş alanlar buluyordu. Atan galip dediğimiz maçlar var ya, iş o noktaya geldi. Bilinçli paslaşmaların yerini panik halinde bir şeyler yapmaya çalışan oyuncuların heyecan ve stres dolu çırpınışları aldı. Quaresma getirdi, Vagner bindirdi, Adem deniyor, Oğuzhan yükleniyor derken beklenen gol bir türlü gelmiyordu. Kanat bekleri Gökhan ve Adriano da risk alıp öne çıkarken son saniyelerde baskı iyice arttı. Ancak tüm bu çabalar sonuç getirmedi ve Beşiktaş zor deplasmanda bir puanla yetinmek zorunda kaldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor