09 Aralık 2018 | Pazar

Sultans of the football

Bizim futbol mahallesinde her gün üç film bir arada... Dram, komedi, macera ne ararsan var...
Şimdi filmi başa saralım ve ağır çekim oynatalım...

DÜNYANIN İLK HAKEM HATASI GİBİ!

G.Saray-Konya maçında tartışmalı bir penaltı kararı oldu. Bütün kıyamet buradan koptu. Sanırsın ki bizim memleketteki ilk hakem hatası yaşanıyordu.
Millet öyle panikledi.
Önce G.Saray kıyamet kopardı ve hakemlerin kellerini istedi. Sonra MHK tüy dikti ve "Emredersiniz hemen yapıyoruz!" anlamına gelecek bir açıklama yayınladı.
Bu açıklamanın diğer hakemleri Galatasaray'ın kulukölesi yapacağını bile bile bu skandala imza atan kişi daha önce Belediye Başkanlığı, Miletvekilliği, parti kuruculuğu ve yaklaşık 6 yıl MHK Başkanlığı yapmış Yusuf Namoğlu!
Kariyere bak, icraata bak Allah aşkına.

FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ UYANDI

F.Bahçe ve Beşiktaş'ın buradaki tehlikeyi anlamaları pek uzun sürmedi. Derhal harekete geçip, diğer kulüpleri de ikna ederek, Kulüpler Birliği olarak bir bildiri yayınladılar, filmin ikinci yarısı da o gün başladı zaten.
G.Saray Kulübü, Kulüpler Birliği tarafından aranmıyor...
Yani aslında BİRLİK, birlik gibi davranmıyor.

YİĞİNER VE ÖZTÜRK NELER YAPTI!

Sonra, Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner sahne aldı ve meydan okudu; "Kayserispor Başkanı, Kulüpler Birliği'nin başkanvekili olarak aradı, 'Anadolu kulüpleri olarak eziliyoruz, bir bildiri yayınlıyoruz' dedi.
Anlattığı ile yayınlanan bildiri arasında uçurum var.
Galatasaray konusunu anlatmadı tabii ki."

BAŞKANI RESMEN KANDIRMIŞLAR (!)

Vay anam vay, Başkan'a "falanca" demişler ama sonuç "filanca" çıkmış. Yani bildiğin kandırılmış!
Büyük skandal!
Sonra Antalyaspor Başkanı aldı sazı eline ve özetle şöyle dedi; "Ben bildiriyi hızlıca okudum, tam idrak edemedim.
Galatasaray'ın hedef alındığını fark edemedim!" Vay vay vay...

OKUDUĞUNU ANLAYAMAYAN BAŞKAN

Başkan okuduğunu anlamamış ya da anlasa bile tam olarak idrak edememiş. Biz de hepsine inandık! Valla bak!
Peki sonra... Sonrası trajikomik ve filmlerde ancak olur.

BİRDENBİRE HEM FİKİR OLDULAR!

Kulüpler Birliği tekrar toplandı. Ankaragücü ve Antalyaspor Kulübü Başkanları da bu toplantıya katıldılar ve daha önce yukarıdaki çekincelerle karşı çıktıkları bildiriyi bu kez, hem de hiç ama hiç değiştirmeden onayladılar!
Pes!..
Vallahi de, billahi de pes!

VE ARTIK SÖZÜN BİTTİĞİ YER

Yahu arkadaş, üç gün önce "Bizi kandırdılar" diyen siz değil miydiniz!? Üç gün sonra, sözde sizi kandıranlarla nasıl mutabık kaldınız?
Önce onay verip inkar ettiniz, sonra tekrar onay verdiniz.
Bu süreçte metin aynı kaldı, hiç değişmedi ama siz Sayın Mehmet Yiğiner ve Sayın Ali Şafak Öztürk, evet siz 180 derece değiştiniz...
Yazık...
Gerçekten yazık... Yazık bu ülke futboluna ve yazık bu kulüplere... Futbolumuz ve kulüplerimiz neden bu halde şimdi anladık mı!?

ZARFI BIRAK, MAZRUFA BAK

Eskiler yukarıda asılı başlıktaki sözü, bir işin özünü saptırmak isteyenler için söylemişler. Kulüpler Birliği açıklaması karşısında bazı eyyamcılar aynı şeyi yaptılar. Vay efendim kim yazmış, yok efendim kaç kulüp yayınlamış bunlarla uğraştılar. Oysa içerik sonuna kadar haklı ve doğruydu.
Ne yazık ki eyyamcılar bununla ilgilenmediler. Her hangi bir kulüp, hakem kellesi alıp kendine rant sağlama derdine düşerse, diğer kulüplerin görevi buna karşı çıkmaktır. Yapılan da tam olarak budur. Net!

ÜMİT ÖZTÜRK!

Geçen sezon Alanyaspor- Galatasaray maçında Muslera'nın ceza sahası içinde rakibin ayağına nasıl tekme attığını sanırım herkes hatırlar. O pozisyonda faul çalamayan Ümit Öztürk'ün, Medel'e yapılan faulleri de es geçip, Medel rakibinden kurtulmaya çalışırken penaltı vermesi akıl tutulması. Üstelik pozisyonu videodan izlemesine rağmen bu kararında ısrar etti. VAR yetmez vicdan şart dediğim tam da budur.
Ümit Öztürk ya adil olmalı ya da bu düdüğü asmalı.
Çünkü artık yapılan eyyam AĞIR ÇEKİMDE defalarca izlenebiliyor ve kimse kimseyi kandıramıyor!

NAMOĞLU O KOLTUKTA OTURAMAZ

alatasaray'ın dümen suyuna girmek anlamına gelen MHK açıklamasının ardından Başkan Yusuf Namoğlu'nun artık o koltukta oturma şansı kalmadı. Namoğlu ve arkadaşları, akılları sıra "hakem kellesi verip" koltuk kurtaracaklardı, tam tersi oldu. Hakemler kaldı, muhtemelen şimdi Namoğlu ve arkadaşları gidecek. Türk futbolu için hayırlısı olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI

TÜM YAZILARI

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor