24 Haziran 2018 | Pazar

Futbolda adalet VAR

Futbol ve teknoloji Rusya'da kucaklaştı. Kim derdi ki, en ileri teknoloji, en, en büyük organizasyonda futbol ailesine katılırken ev sahipliğini bir zamanların en kapalı toplumu olan Ruslar yapacak.
Dünya işte..
VAR var, artık eyyamcı hakemlere teslim olmak yok!
İyi niyetli hakemler yaşadı, artık çok sağlam bir yardımcıları var. FIFA, sistemi dört dörtlük kurmuş ve dahil olan herkesi sağlam eğitmiş.
'VAR' çok kesin pozisyonlarda müdahil oluyor ama kesine yakın olanlara da kayıtsız kalmayıp hakemi uyararak; "bir göz atmak isteyebilirsin" diyor...
Gerektiğinde hakem geliyor saha kenarına, izliyor pozisyonu ve yine gerekirse kararını değiştiriyor.
Kimse futbolda heyecan ölüyor masalı anlatmasın, ölen heyecan değil; hakem desteğini arkalarına alıp yol yürüyen sözde BÜYÜKLER ölüyor.
Hakkaniyetli mücadele ve temiz oyun geri geliyor.
Yani... Yanisi şu; ben bu işe sonuna kadar VARım!...


Bizimkiler!
Yeni sezonda 'VAR' Süper Lig'de bazı maçlarda da uygulanacak. İlk itirazım 'bazı' ayrımına... Her maçta uygulanmalı. Bu sezon Süper Lig'de, gelecek sezon alt liglerde. Sırayla, yavaş, yavaş, sindire sindire ama kararlılıkla. Bu sistem gerçek futbolcuların, oynamak isteyenlerin işine yarayacak kuşkusuz. Kim uydurma penaltı peşinde koşuyor, kim gizliden rakibe tekmeyi ya da dirseği yapıştırıyor ya da kim, yemediği halde tekme ya da dirsek yemiş gibi yapıyorsa o yanacak! Luganolar, Melolar, Emre Belözoğlular bu sistem de zor ayakta kalır. Benden söylemesi.


Masum paslaşmalar
Kupa 2018'in ateşi yeni yeni sarıyor bacayı. Şu ana kadar sözde kaliteli kadroların masum paslaşmalarını ve onları kendi kaleleri önünde bekleyip fırsat kollayanları izledik. Ronaldo'nun iki maçtaki performansı ve Arjantin karşısındaki Hırvatistan, bu anlamda biraz gözlerimizin pasını sildi. Dahası da olacaktır. Gerçek yıldızlar masum ama etkisiz paslaşmaları bir kenara bırakıp, rakibin belini kıran, etini koparan, yere seren, öldürücü paslaşmaları sergileyecektir yakında... Heyecanla bekliyoruz.


Favorim Portekiz
Ronaldo muhtemelen son Dünya Kupası'nı oynuyor, Pepe ona keza. Ve bu konuda yalnız değiller, Quaresma dahil başka takımdaşları da aynı durumda. O nedenle Portekiz sımsıkı kenetlenmiş... Sağlam bir jenerasyon ve Ronaldo gibi muhteşem bir yıldız yakalamışken müzelerindeki en büyük eksikliği gidermek istiyorlar. Başaracaklar gibi... Sizi bilmem ama benim Kupa'daki favorim Portekiz...


Beşiktaş'ta karar anı
Yönetim ikiye bölünmüş durumda. Bir grup "Bu sezon hiç bir rakibimiz doğru-dürüst transfer yapamaz, bu fırsatı değerlendirip ikinci FEDA'yı yapalım" düşüncesindeler. Karşı grup; "Rakiplerimiz UEFA kıskacında biz değiliz, tam bu aşamada biraz daha borçlanma pahasına önemli adımlar atarak fark yaratabiliriz" tezini savunuyorlar. Hangi düşünce galip gelecek; onu yapılacak ya da yapılmayacak transferlerden anlayacağız. Az kaldı!


Quaresma gitsin mi?
Sosyal medyadaki takipçiler başta, yolumuzu çeviren "Quaresma'ya Çin'den teklif olduğu doğru mu!" diye sormaktan yorulmadılar. Ben de hep aynı şekilde cevap veriyorum; sen o teklifin gerçek olmasını mı istiyorsun, yalan olmasını mı? Karşımdaki kararsız! Bir yandan Quaresma'ya kıyamıyor diğer yandan Quaresma gitmezse kasaya sıcak para girmeyecek onu da biliyor! Dolayısıyla yukarıdaki soruyu sormayı düşünenler varsa onlara toptan cevabım şudur; önce siz karar verin, sonra gelin; Q7 gitsin mi, kalsın mı!?


Galatasaray kolayı seçti
Galatasaray sırf zevahiri kurtarma adına UEFA'yla asla uyamayacağı şartlarda mutabakata vardı! Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı garantilediler ama önlerindeki dört yılı çok zora soktular... 6 milyon euro ödenecek bir ceza var, ilk yıl 20, ikinci yıl 10 milyon euro zarar sınırını aşarlar ya da üçüncü yıl başa baş gelemezlerse; bir 9 milyon euro daha ödenecek. Dahası men cezası da kaçınılmaz olacak. Kolay yolu seçen Galatasaray yönetimi, umarım camiaya büyük bedeller ödetmez!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor