02 Haziran 2018 | Cumartesi

Gençlik yetmez!

Lucescu klasik sistemine uygun oyuncular arıyor, çok adamla iyi savunma ve az adamla iyi hücum diye özetlemek mümkün. Elbette ideal 11'imizle çıkmadık Tunus karşısına... Bu gençlerin arasına bir kaç tecrübeli isim katılacak. Zaten başka türlüsü mümkün değil. Aksi halde acemiler mangası olmaktan ileri gidemeyiz. Cenk, Yusuf, Çağlar, Okay, Cengiz, Emre Mor, Yunus Mallı, Abdülkadir Ömür, Berkay Özcan, Hakan Çalhanoğlu, bunlar iskelet... Ötesi için alternatif çok; say sayabildiğin kadar. Burada önemli olan yetenekli gençlerin Lucescu'nun isteklerine ne oranda cevap verecekleridir. Bu gençlerin kendi çıtalarını ne kadar yükseğe koyacakları çok önemli...

Tunus karşısında çıtanın pek yükseğe konduğunu söyleyemeyiz. Özellikle ilk 45'te manzara hoş değildi. Dün savunmada Çağlar dışında ayakta kalan yoktu, kanat bekleri hücuma destek veremedi. Ortada Okay çok top kaybetti, Cengiz kaleye çok uzak, Yusuf ise top ezmekten öte gidemedi. Arkasındakiler böyle olunca öndeki Cenk Tosun da etkisiz eleman konumuna dönüştü. İkinci yarıda Yusuf-Yunus değişikliği ön tarafı biraz daha hareketlendirdi. Önde baskı yaptığımız anlarda kaptığımız toplarla etkili ataklar geliştirdik. Cengiz sağ kanatta daha etkili oynamaya başladı... Kazandığımız penaltıda rakibin ayağı yerde sabit, bence Cenk aldı! Ardından yediğimiz golde bizim katkımız da rakip kadar vardı; kalecimiz çıkar gibi yaptı çıkmadı, savunmamız asist yaptı v.s.. Sonraki gol ise yetenekten çok şans içeriyordu... Neyse; özel maçtır skor değil takım olma adına aldığımız mesafe önemli. Özetle, Lucescu'nun elinde civa gibi gençler ve çok tecrübeli önemli oyuncular var. Sıkı bir çalışmayla bu malzemeden iyi bir helva yapılır. NET! Not: Cenk Tosun'un, sebebi her ne olursa olsun tribünle diyaloğa girmesi tek kelimeyle yanlıştı ve görüntü tüm takımı dağıttı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor