Şirin Berber

Şirin Berber

05 Nisan 2011 | Salı

Koşan şampiyon

Satacağı forması, kombine bileti, reklamı, sponsoru, peşinden yapacağı yatırım miktarı... Sadece 7 maç 21 puan değil ortada duran! Rakip için ne ifade ettiğini siz hesaplayın.
Söylenti, bir maç priminin milyon euro'ları geçtiği üzerine. Onca gelir için on fazla harcanır elbet. Öncekilerden daha ağır bir mücadele olacak. Her rakip daha bir istekli çıkacak. TFF'nin maç başı ödemesini de kattığında maksimum enerji harcamak için çok sebep çıkıyor ortaya. Biten hafta güzel örnek, oyunun adı futbol, ne olacağını kimse bilemez.
Tek gerçek var ortada, sonucu mevcut malzemenin doğru kullanılması belirler. Neticede iki takım kalmış tepede. Taktiği doğru kuran, maça göre konsantre olan biraz da futbol şansı olan ipi göğüsleyecek.
Gördüğüm o ki olması gereken en üst seviyeden koşturuyor Fenerbahçe. Onca kazanılmış maç üzerine Bursa kaybında bile futbolun şans tarafına kaybetti. İçeride koşturanlardan herkes memnun, yedek kulübesinin daha verimli kullanılması tartışılıyor.
Sırası gelmişken yeşil-beyaza da teşekkür etmeli, borcu ödediler sayılır...

Rakipler malzemeyi kullansa...
Bizim orada başka esiyor rüzgarlar. O standart problemi tam ortada duruyor. Bir çizgi tutturmuş giden bir yapı yok ortada.
Bazen "Barcelona'yı mı izliyorum?" diye kendini sorguluyorsun, bazen de "Ne oldu bu uşaklara?" cevap arıyorsun. En başından söyleyeyim hiçbir eleştirinin sonu teknik adama bağlanmasın. Hiçbir şekilde kabul etmiyorum ve de doğru bulmuyorum.
Önceki hoca kendi memleketinin en bilgili adamıydı. Eski futbolcu, şampiyonluklar almış, beyefendi de biriydi. Hiç unutmuş değilim takımı ne hale getirdiğini. Şenol hoca için konuşurken o anları hatırlayın. Bordo-mavide baş hocalık sadece futbol değildir, daha bir çok özellik ister yanında. Taktik, sistem dediğin ise mevcut malzemeyle şekillenir.
Örneği en çarpıcı tarafından verelim. Koca Şenol Güneş hâlâ bu Umut Bulut'u neden oynatıyor cevabını arayalım. Taa Ersun hoca zamanından beri bu kadronun koştuğunda, önde sıkıştırmayı becerdiğinde, pas yüzdesini artırarak değil direkt hücum ettiğinde iş yaptığını maç maç ortaya dökebilirim.
Ülke futbolu ölçüsünde bu kadronun ederi asla burası değil. Rakip malzemeler aynı oranda verimli kullanılsa bordo-mavililer ilk üçe giremez. Bugün Trabzonspor zirvedeyse Umut Bulut'un taşıdığı özelliklerdendir.
Şöyle bir sıralama yapalım, ligin en teknik futbolcularını yazalım. Kaç tane bordo-mavili futbolcuyu ilk sıraya koyarsınız...
Her tarafta bir yazı vardı Çekmecespor'a hoca olduğumda. Kamuran Gazi hocamdan miras kalmıştı. "Koşan şampiyon" sloganı fazlasıyla uyuyor Trabzonspor'a...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor