Sinan Vardar

Sinan Vardar

10 Mart 2016 | Perşembe

Stres yok!

Beşiktaş önümüzdeki 6 gün içinde çok önemli iki maça çıkacak. Kara Kartal için Rize ve Trabzon seferi; şampiyonluğu belirleyen çok önemli virajlar olacak.
Öncelikle şunu belirteyim; Beşiktaş hâlâ Türkiye'nin en iyisi ve bence şampiyonluğun da bir numaralı favorisi...
Ancak unutmamak gerekir ki, siyahbeyazlı takım geçen sezon da en iyisiydi ama sezon sonunda lig üçüncülüğüyle yetinmek zorunda kalmıştı.

Görülmemiş destek

Bu sezon sonu kazanılacak şampiyonluk Beşiktaş için büyük önem taşıyor. Bu yüzden Beşiktaş camiası büyük duyarlılık göstererek kulüp içinde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen suskunluğunu koruyor ve sezon sonunu bekliyor.
Bu, Efsane Başkan Süleyman Seba döneminde bile gösterilmemiş bir destek.
Bence Beşiktaş Başkanı ve yakın çevresi bu fırsatı çok iyi değerlendirmeli.

Gomez'e kulak verin!
Beşiktaş bu yarışı kazanmak istiyorsa yönetim, teknik kadro, futbolcular ve hatta taraftarlar sakin olmalı ve akıllıca hamleler yapmak zorunda... Kulübü ve takımı yönetenler, öncelikle şampiyonluğa inanmalı... Aman dikkat; gereksiz ve zamansız çıkışlar sahada mücadele eden futbolcuları da olumsuz bir havaya sokabilir.
Eskişehirspor maçı sonrası Mario Gomez'in ''Takımın üzerinde çok büyük baskı var'' açıklaması çok iyi irdelenmeli.
Gomez'in Türk spor medyasını, yaşanan polemikleri takip ettiğini zannetmiyorum.
Alman yıldız, büyük ihtimalle Ümraniye Tesisleri'nde yaşanan olumsuz havayı belirtmek için böyle bir açıklama yapma ihtiyacı duydu. Özellikle tecrübeli teknik adam Şenol Güneş'in takım üzerindeki baskıyı azaltmak için harekete geçmesi gerektiğini düşünüyorum.
Stres, telaş ve olumsuz düşünce rüzgarı; bu yarışta Beşiktaş'ın en büyük düşmanı.

Top futbolcularda...
Beşiktaş'ta bir başka bir gerçek de takımın son haftalarda eski form düzeyinde olmaması.
Atiba'nın üzerindeki baskı artıkça takımın hem savunma hem de hücum gücü ister istemez düşüyor. Siyah-beyazlı takımı ligin ilk devresinde zirveye taşıyan birçok isimdeki form düşüklüğü apaçık ortada. Beşiktaşlı futbolcular şampiyon olmak istiyorlarsa ligin son 11 haftasında güçlü kalmak zorundalar. Beşiktaş forması giyen bu şanslı arkadaşların; özel hayatlarına dikkat etmesi gerek.
Mücadele etmeden maç kazanabilirsiniz ama şampiyon olamazsınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor