29 Mart 2023 | Çarşamba

Kriz

Milli Takımımızın, Ermenistan'a karşı iyi oynamayıp kazandığı üç puanın moraliyle beraber, Bursa'da uzun süreden sonra oynayacağımız Milli maçın bilincinde olan Bursalılar ve civar illerden gelen halkımızın yarattığı o müthiş ve mükemmel atmosferle maça çok hızlı başladık. İlk 15 dakika özellikle istekli, coşkulu, tribünlerin yarattığı enerjiyle hem Kerem hem de Cengiz ile net pozisyonlar bulduk. Bu rüzgar çok çabuk dindiği gibi bir de üzerine golü yiyince; yine içgüdüsel, telaşlı, sahada aklı çıkıp duygularıyla oynayan, hücum ve savunmada ne oynadığı belli olmayan belli olmayan, fabrika ayarlarına geri döndüğümüz çok kötü bir futbol izlemeye başladık. Kuntz'un ilk 11 seçimlerinde Roma ve Leicester'da oynamayan, maç ritmi yakalamamış Çağlar ve Zeki ile başlaması, 1-0 geriye düştükten sonra takımın en ofansif orta sahalarından biri olan Hakan sakatlandıktan sonra İsmail gibi, çıkan oyuncuyla aynı profilde olmayan bir hamle geldi.

Bunu da anlamam mümkün değil. Geriye düştüğümüzde girecek tek oyuncu Arda idi. Enes ile Cengiz'in hiçbir şey oynamadığı ve üretmediği bir oyunda onları çıkarmak için 80 dakika beklemek, Cenk gibi iyi ve formda bir golcüyü maçın son 10 dakikasında 2-0 gerideyken oyuna almak, hatta işin tuhafı Beşiktaş'ta çok formda olan Onur Bulut'un da kredisinin tek maçlık olması! Doğrusu bunları çok merak ediyoruz Türk halkı olarak? Esas en önemli konu, yaklaşık 1 senedir hiç gelişmeyen oyun!.. Bir de yurt dışı ve yurt içinde formda olan bu kadar oyucunun, saha içinde bu kadar formsuz duruma gelmeleri de ayrı bir beceri ister doğrusu.

Ama Hamit Altıntop'un 25 teknik adamla görüşüp, içinden Kuntz'a karar vermesi de çok enteresan. Çünkü bu seviyelerde hiç çalışmamış bir teknik adamın, Milli takımın başına getirilmesi başlı başına büyük hata! Nedeni de şu... Liderler işler iyi giderken değil, kötü giderken strateji belirleyip, saha içinde krizi çözme becerisini gösterip fark yaratır. Bu krizin aynı dönemde saha dışında da oluştuğu zamanlar olur. Bir teknik adamla gidilmeyeceğini, yol yürünmeyeceğini anladığınız zaman; onun üzerinde fazla ısrar etmeyip, oradaki krize el koyup, çok acil çözüm odaklı olup, sorunu ortadan kaldırmanız gerekir. Bunu da yapacak tek merci Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'dur!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor