30 Aralık 2015 | Çarşamba

Kartal keyif veriyor

Beşiktaş'ta hücumcuların içinde en hünerli, hüneri en keyif veren futbolcu Quaresma. Süratli, çabuk oyunuyla rakipleri eksiltmede zorlanmıyor.
Konyaspor maçında kendine özgü serenat sunarken Şenol Güneş'in kemendini boynunda buldu! Sonra sunduğu gösteriden kendi de pişman oldu!
Yetenekli futbolcularının başarılı performanslarıyla ligin ilk yarısını lider kapatan Beşiktaş'ın futbolu izleyene keyif veriyor.
Beşiktaş'ın gol atma şansını yükseltecek futbolcular kenar oyuncularıdır. İsmail Köybaşı, Beck, Gökhan Töre ve Quaresma ligdeki en önemli, en etkili kanat oyuncularıdır. Özellikle İsmail Köybaşı sol kanattaki performansıyla Beşiktaş'ın ve milli takımın vazgeçilmezidir.
Beşiktaş ve milli takımın gereksinim duyduğu bir başka kişi kaleci Tolga'dır.
Tolga kenara atılacak, vazgeçilecek kaleci değildir. Performans düşüklüğünün nedeni; kendine olan güveninin aşırı olması ve dikkatsizliğidir. Ay yıldızlı formayı giymek için bu hatalarını düzeltmesi şar. ttır. Şenol Güneş'in kazanma çabaları Tolga'ya milli takım kapısını yeniden açar.

Kartal gurbette de uçuyor

Beşiktaş'ın olmazsa olmaz gereksiniminin biri de stoperdir. Franco ile Milosevic, Ersan ve Rhodolfo'nun alternatifi olamadılar! Ön libero Veli ile Atiba'nın yeniden birlikte oynayacak olmaları, Beşiktaş'ın ikinci yarıda gol yeme riskini azaltacaktır. Her takım, kim, ne olursa olsun genelde deplasman korkusu yaşar.
Saha yabancılığı, rakip taraftar baskısı olur, Beşiktaş'ın böyle bir sorunu olmadı!
Çünkü siyah-beyazlılar sahasızlık sıkıntısını artık içlerinde yaşamıyorlar. Trabzonsporlu taraftarların bir sloganı var: "Bize her yer Trabzon.'' Bu tezahürat hoşuma gidiyor.
Ben de diyorum ki; ''Beşiktaş'a her stat İnönü!'' Gurbet, yani sahasızlık Beşiktaşlının içinde yaşattığı ateşten bir ok değil. Salt sahasızlık değil, kadro eksikliği de Beşiktaş'ın temposunda değişikliğe, düşüklüğe yol açmadı. Çünkü takımın yerleşmiş bir oyun düzeni var. Bu oyun düzenini asıyla, yedeğiyle tüm oyuncular ezberlemiş, içine sindirmişler. Buna karşın, Beşiktaş da elbette yenilgi alacaktır. Ancak; bu yenilgi kolay kolay olmaz, takımın dengesini, ritmini bozmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor