Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

02 Nisan 2019 | Salı

Ortak yol şart

Başkan Cengiz, ibra edilmediği kongreyle ilgili mahkemeye gitti. Buradan nasıl bir sonuç çıkabilir?
Galatasaray Tüzüğü, idari yönden ibra olmayan hatta denetleme kurulu ibra edilmeyen Mustafa Cengiz ve yönetiminin seçime gitmesini öngörüyor. Cuma günü öğleden sonra mali kongre ile ilgili tüm tutanaklar yönetime teslim edildi. Cengiz ve yönetimi, idari ibrasızlığı durdurmak adına mahkameye başvuracak. Mahkeme, yönetimin başvurusunu inceledikten sonra iki türlü karar verebilir:
1- Mali yönden ibra olan idari yönden de ibra edilmiş sayılır. Yönetim seçim kararı alırsa Cengiz'in aday olmasına bir engel olmadığını söyleyebilir.
2 - Yine mahkeme ihtiyati tedbir kararı (yürütmeyi durdurma) verip, inceleme bitinceye kadar Cengiz'in göreve devam etmesini sağlayabilir.

* Nisan ve mayıs aylarında ciddi ödemeler olduğu belirtiliyor. Ödemelerde sıkıntı yaşanır mı?
Mart ayı içerisinde Galatasaray, 75 milyon TL'lik bir ödeme yaptı. Nisan ve mayıs ayında da ödenmesi gereken ciddi paralar var. Bildiğim kadarıyla yönetim kredi bulmak için bankalarla görüşmeler yapmıştı. Ancak bankalar ibrasızlık yaşayan yönetime bu kredileri vermeyi durdurmuş. Bir iddiaya göre UEFA, "Eğer yeni bir yönetim gelirse görüşmeler için tekrar masaya otururuz" demiş. Bildiğim kadarıyla UEFA anlaşmaları, Galatasaray Kulübü ile yapar, yönetimler bu görüşmelere aracı olur. UEFA'nın bu sezon için verdiği limite göre 31 Mayıs itibari ile Galatasaray'ın zararının 20 milyon euro'yu aşmaması gerekiyor. Mevcut yönetim, bugünkü ekonomik yapıda kara geçerek zaten bir avantaj sağladı. Eğer zarar 20 milyon euro'yu geçerse UEFA, yönetimin kim olduğuna bakmadan, "Verilen sınırı neden aştınız?" diye hesap sorar. Mustafa Cengiz ve yönetiminin doğru ekonomik yapılanma sonucu böyle bir tehlike bulunmuyor. Nisan ve mayıstaki ödemeler çok önemli. Eğer Galatasaray, gerekli ödemeleri yapamazsa UEFA nezdinde sıkıntı yaşayabilir. İbra kavgasının Galatasaray'da onarılması güç yaralar açmaması için ortak akıl devreye girmelidir.

FENERBAHÇE İLK 5'İ ZORLAR

Fenerbahçe düşme hattının 4 puan üstüne çıktı. Milli aranın ardından farklı bir Fenerbahçe bekliyor musunuz?
Tırmanışı devam edebilir mi? Ersun Yanal'ın ideal kadroyu yakalamaya başladığını söyleyebilirim. Fenerbahçeli oyuncular, sahada mücadele olarak yüreklerini ortaya koyuyor. Ayrıca Soldado'nun ideal golcü olması da hücum hattındaki kaosu bitirdi. Fenerbahçe'nin kalan haftalarda daha fazla puan toplayacağını, hatta ilk 5'i zorlayacağını söyleyebilirim.

ŞENOL GÜNEŞ'İN ESERİ...

Şenol Güneş sezon sonuna kadar iki önemli görevi birlikte yürütecek. Milli takımdan oldukça moralli dönüyor. Beşiktaş ile ligde neler yaşanır?
Şenol Güneş'in 1 Haziran'a kadar kafasında Milli Takım olmayacak. Eğer Şenol Hoca, Milli Takım ile ilgili bir çalışma yapacaksa bile ödevini evine taşıyacak. Kalan 8 haftada Güneş, tüm performansını Beşiktaş'a harcayacak. Bu Beşiktaş takımı, kadro ve oyun anlayışı olarak Şenol Güneş'in eseridir. Dere geçerken at değiştirilmez. Eğer yönetim, Şenol Güneş'e, "Hocam biraz geride kal, takımı Guti yönetsin" derse sıkıntı olur.

2018-19'UN ADI: SANTRFORSUZ SEZON

İki oyuncunun yokluğunda forvette sıkıntı yaşanır mı?
2018-19, Galatasaray tarihine 'Santrforsuz sezon' olarak geçecektir. Buna şanssızlık mı demek lazım? Diagne-Mitroglou ikilisinin aynı anda sakatlanması muhallebi yerken dişi kırılan adama benziyor. Terim, takım içinden mutlaka bir golcü yaratacaktır. Bu oyuncu Sinan Gümüş de olabilir, Onyekuru da santrfor görevi yapabilir. Santrforsuz ilk maçın kupada olması ve bu bölgede oynayacak oyunların ortaya koyacağı verimlilik Terim'in lig maçındaki kadroyu da belirlemesini sağlayacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor