21 Aralık 2011 | Çarşamba

Nasıl güveneceğim!

Galatasaray çıkışını sürdürüyor, Orduspor'u deplasmanda 2-0 yenerek üst üste beşinci galibiyetine imza attı. Terim zorlandıklarını ancak kazanmasını bildiklerini söyledi. Siz Galatasaray'ı nasıl buldunuz?
Kötü futbol oynuyorlar.
Bu beş maçın bir tanesinde, Fenerbahçe maçında iyi oynadı.
O da bir bölümü... O kadar. Onun dışında kötü futbol oynayarak kazanıyor. Kısmeti yerinde!..

Yalçın'ın sayılmayan golüyle ilgili ne düşünüyorsunuz? Top ortalanırken içeride görünüyor. Çok net bir şekilde topun dışarı çıkmadığı görülüyor. Ama yan hakem geride kaldığı için 'Ne olur ne olmaz' diye bayrağını kaldırdı.
Bayrağı kaldırmazsan ve top dışarıdaysa Galatasaray'a auttan gol yedirmiş olursun. Bayrağı kaldırırsan ve de gol olursa işte bugünkü yankılar gelir. 'Efendim; var mıydı yok muydu?' O kadar... Onun için büyük takım lehine karar vermek, her zaman hakemi kurtarır.
O pozisyon tersine olsaydı, Galatasaray hücumu olsaydı o bayrak kalkmazdı.
Adımı bildiğim gibi biliyorum! 'Ordu' diye kalktı o bayrak. 'İptal edilen gol' ifadesine katılmıyorum.
Çünkü düdük kafa vuruşundan önce çaldı.

GÖRÜŞME YAPMASI YANLIŞ

O anda Elmander ve kaleci Muslera bırakıyor gibi...
Muslera bırakmasa da çok zordu o topu kurtarması ama düdükten sonra atılan gol 'iptal edilmiş gol' değildir.
Düdük golden sonra çalarsa gol iptal edilmiş olur.

Galatasaray ile Kayserispor bu defa da Amrabat konusunda karşı karşıya geldi. Galatasaray, Amrabat'ı transfer etmek isterken, Kayseri ise yine sarı-kırmızılı ekibe vermeye pek de sıcak bakmıyor! Siz bu konuda kimi haklı görüyorsunuz?
Olayın iç yüzünü bir türlü anlayamadık.
Olay bir defa pis bir olay... Lig devam ederken Galatasaray'ın o ligdeki bir futbolcuya talip olması ve bu konuda görüşmeler yapması çok yanlış.
Emenike olayı şike dosyasına bu yüzden girdi. Bütün bunlar bilinirken, Galatasaray ocak ayında Amrabat'ı almak istiyorsa eğer, bunu konuşacağı makam Kayserispor'dur. Kayseri yönetimine başvurur 'Biz ara transferde Amrabat'ı almak istiyoruz. Uygun görüyor musunuz?' Adamlar uygun görürlerse, herkesin gözü önünde görüşmeler başlar, uygun görmüyorsalar da kapanır gider.

SAVCILAR SORUŞTURMALI

Kayserispor bas bas bağırıyor 'Benim satılık adamım yok' diye. Amrabat 'Ben Galatasaraylı olacağım günleri bekliyorum.' Niye bekliyor? Amrabat doğma büyüme Türkiyeli de Galatasaray aşığı da mı Galatasaray forması giymeye uğraşıyor? Bir takım teklifler almış.
Lig oynanırken kulüpten habersiz futbolcuya teklif yaptın mı bunun adı şike! Ayıp! Futbol ahlâkına sığmaz.
Bir yandan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal bütün Türkiye'yi karşısına alma pahasına 'Futbolun ahlâkı esastır.
Federasyon kuralları uygulamalıdır' diyor.
Kendisi el altından Amrabat'a teklifler götürüyor. Bu nasıl iş!.. Bu nasıl bir standart!.. Ben nasıl güveneceğim Galatasaray yönetimine? Çok ayıp bir şey!.. Fenerbahçe için dava açan savcıların bu olayı da soruşturmaları lazım.

ZÜĞÜRT TESELLİSİ
Beşiktaş, Stoke City'yi yenerek Avrupa Ligi'nde tur atladı. Hatta tarihinde ilk kez gruplardan birinci çıktı. Ama ligde bu başarıyı gösteremiyor.
Samsunspor karşısında bir puanı zorlukla kurtardı.
Stoke City ne!.. Dünyada futbol iyi oynanmıyor.
Real Madrid'in oynadığı topu görüyorsun. O muhteşem kadro, Mourinho gibi bir hocayla bugün oynadıkları top bu kadar!
Futbol müthiş bir gerileme içinde...
Önemli olan şu; zevk alıyor musun maç seyrederken? Ben zerre kadar zevk almıyorum. Samsun-Beşiktaş maçında zerre zevk almadım, Ordu-
Galatasaray maçından zerre zevk almadım, Fenerbahçe-Trabzon maçından zerre zevk almadım.
Bunun önce tabii psikolojik sebebi var; bir fasulye ligi seyrettiğini biliyorsun.
Ama gene de bir maçı seyrediyorsan, orada sana zevk verecek bir şeyler olmalı. Bireysel bir hareket, bir takım hareketi... Hayır, yok!
Bu hafta ben üç tane maç seyrettim.
Bülent bana pazartesi günü, 'Haftanın hareketi hangisi Hıncal ağabey' diye sorsa... Şöyle gözümü kapayıp bakıyorum 'Gözümün önünde ne var' diye...

ÜSTÜNE VURDU ZATEN
Muslera'nın, Volkan'ın ve Tolga'nın köşelere değil üzerlerine gelen sert şutları kurtarmaları bile hoş görünüyor gözümde!.. 'Harika kurtardı.' Demiyoruz ki 'Üstüne vurdu zaten.' Üstüne gelen topu da yiyen kaleci, kaleci olur mu? Hem de Fenerbahçe'de hem de Trabzon'da...
Ama gene de işte hareket o!.. Başka hareket yok!.. 'Adam hiç olmazsa o topu çerçeveye vurdu, kaleci de onu yemedi' diyoruz. Tam bir züğürt tesellisi içinde futbol seyrediyoruz, futbol yorumluyoruz.

DİGİTURK HAKLI
Digiturk, şike soruşturması ve dövizin yükselişiyle birlikte 100 milyon dolara yakın zarar ettiğini belirterek düzenleme yapılmaması halinde ihale bedelinin düşürülmesi için mahkemeye başvuracağını açıkladı. Digiturk bu çıkışında haklı mı?
Haklılar. İki tane gerçek var; 1- Bir fasulye lig oynanıyor. Kimse seyretmiyor. Bir de ligin fasulye olduğu yetmiyor sonunda da playoff var. Yani bugün oynanan maçların hiçbir kıymeti harbiyesi yok. O zaman niye Lig TV'ye abone olsun?
2- Bu anlaşma yapıldığı zaman dolar 1.40'lar da geziyordu şimdilerde 2 liraya yaklaştı. Sözleşme bedeli ise hâlâ 400 milyon dolar! Adamlar her bakımdan haklılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor