03 Şubat 2010 | Çarşamba

Lise değil artık

* Beşiktaşlı üyeler iki aday arasında büyük fark olacağına inanmadılar. Ayrıca Demirören'in "Paramı alırım" lafını da ciddiye aldılar
* Galatasaray Kulübü, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında ayrımcılık yapıyor. Liseli ile sarı çizmeli Mehmet arasında fark olmamalı
* Fanatik Fenerli, 'liseli' diye G.Saray'a üye oluyor; buna karşılık sülaleden G.Saraylılar üye olamıyor. Birisi bunu dava konusu yapmalı

_Beşiktaş'ta merakla beklenen kongre sonuçlandı ve büyük eleştiri alan Yıldırım Demirören sürpriz bir şekilde 1669'e oy fark atarak yeniden başkanlığa seçildi. Bu farkı neye bağlıyorsunuz?
Geçen hafta konuştuğumuzda sana "9 bin ve üzerinde bir katılım olmazsa Yıldırım Demirören'in bindirilmiş kıtaları seçimi belirler" dedim. Bunun üstüne iki talihli olay: 1- Geçen haftaki Belediye maçı ertelendi Beşiktaş'ın... 2- Hakemin icat ettiği bir penaltı ile üç puan geldi. O iki maç doğru koşullarda oynansaydı Yıldırım Demirören belki yine kazanırdı ama fark bu kadar büyük olmazdı. Bir de öyle görülüyor ki Beşiktaş'ın muhalifleri Yıldırım Demirören yönetimi ile Murat Aksu muhalifleri arasında pek büyük bir fark olacağına inanmadılar. Yıldırım Demirören'in "Kaybedersem bir gün sonra paramı tahsil ederim" lafını da ciddiye aldılar. 'Murat gelirse, kulüpte transfer yapacak para bile kalmaz' dediler ve 'ehven- i şer' deyip Demirören'e oy verdiler. 'Murat Aksu yeterince güçlü ve inandırıcı bir muhalefet lideri olarak ortaya çıkamadı' demek ki diye düşünüyorum. Ben Beşiktaş camiasını yakından izleyen bir kişi değilim. Ama konuştuğum, bildiğim Beşiktaşlılar içinde Yıldırım'a çok muhalif olanlar dahi 'Murat Aksu' demediler.

_Kulüplerin en çok mali konuları tartışılıyor ama bir el 'indirip kaldırmak' bu konuyu halledebiliyor. Beşiktaş mali kongresinde de aynı şey oldu. Mali açıdan çok eleştirilen Demirören ellerin kabataslak sayılması ile ibra edildi. Bu konuda daha demokratik ve işlevsel çözümler üretilmesi gerekmez mi?
Derneklerin hepsinde öyle.

CENAZEDEKİ GİBİ
_Milyon dolarlık bütçelerden bahsediyoruz ama hala kulüpler dernekler kanunu ile yönetiliyor!
Neticede Beşiktaş da bir dernek, şirket değil. Beşiktaş A.Ş. kongresi yapılmıyor, Beşiktaş Kulübü'nün yapılıyor ve yönetimin ibra edilmemesinin dernekler kanununda sonuçları çok. Onun için 'edenler-etmeyenler' deniyor, cenazelerde olduğu gibi, 'Merhumu nasıl bilirdiniz?', 'İyi bilirdik.'

_Kötü de olsa iyi bilirdik!..
Aynen öyle. 'Yönetimi nasıl bilirdiniz?'; 'İyi bilirdik.'

_Böyle de devam edecek gibi... İktidara üye kaydetme konusunda bir sınır konulmalı mı? Galatasaray'da, bu konu çok tartışılıyor ama böyle bir sınır var.
Galatasaray'daki sınırlama iyi de liselilere avantaj tanınması; bana sorarsan anayasaya aykırı. Resmen, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında ayrımcılık yapıyor Galatasaray Kulübü. Bu Galatasaray Kulübü; lise değil artık!.. Mülkiyeliler Birliği senin ama Mülkiyeliler Birliği Spor Kulübü senin değil!.. Mülkiyeliler Birliği Sosyal Kulübü adı üzerinde Mülkiye'yi bitirenler tarafından kurulmuş bir sosyal kulüp. Buna sen onur üyesi olabilirsin. Asil üye olamazsın. Mülkiye'den mezun olmadığın için. Ama Mülkiyeliler Birliği Spor Kulübü ise herkes üye olabilir. O çünkü bir spor kulübüdür. Mülkiye ile sadece bir isim bağı vardır. Oraya herkes üye olabilir. Galatasaray'ın da böyle olması lazım. Galatasaray Spor Kulübü Üyeliği'nde bir liseli ile bir sarı çizmeli Mehmet'in hiç farkının olmaması lazım. Ama fanatik Fenerbahçeli olduğu bilinenler 'liseli' diye Galatasaray'a üye oluyor, buna karşılık hasta Galatasaraylı, aileden, sülaleden Galatasaraylılar, Galatasaray'a üye olamıyorlar. Liseli olmadıkları için!.. Bu resmen anayasaya aykırı. Ama niye kimse bunu dava konusu yapmıyor, onu da bilmiyorum. Birisinin mahkemeye gitmesi lazım.

DAZLAKLAR EGEMEN
_Bu konuda ciddi bir direnç var gibi görünüyor!..
Liseli bir takım dazlaklar halen egemen. Hala onlara sorarsan Galatasaray Kulübü cemiyetin!.. Galatasaraylılar Cemiyeti, Galatasaraylılarındır. Buna kimse itiraz edemez. O cemiyete üye olmak için Galatasaray Liseli olman lazım. Onların cemiyeti çünkü. Ama Galatasaray Kulübü onların değil, Galatasaray Kulübü herkesin. Ama cemiyetçilere sorarsan 'Onların!' Cemiyetteki bazılarına göre... Bunu hep ayırıyorum. Liseliler ile liseciler ayrı... Ne yazık ki liseciler ağır basıyor. Onlara göre Fenerli de olsa Galatasaray'a üye olsun ama halis Galatasaraylılar, Galatasaray'a üye olmasın. Bu anayasaya aykırı. Birisi başvurmalı Galatasaray'a üye olmak için 'liseli değilsin' diye reddedilmeli ve mahkemeye gitmeli. 'Bu dernekler yasasına da aykırıdır, anayasaya da aykırıdır' deyip tüzüğün ilgili o hükmünü iptal ettirmeli mahkeme kararıyla... Bunu niye yapmıyorlar çok merak ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor