02 Şubat 2010 | Salı

Franco kaleci değil

* G.Saray eğer ligde ve Avrupa'da bir şeyler yapmak istiyorsa radikal bir karar alıp Leo Franco'yu göndermeli. Acemiler böyle gol yemez...
* Lucas Neill'i hayret ve dehşet içinde izledim. Hemen hemen aldığı bütün topları ya rakibe ya da taca attı. Tulun 'galibiyetin mimarı' ilan etti, inanamadım...
* Jo ve Dos Santos, şans buldukları kısa süreler içinde 'Adam olacak çocuk' olduklarını gösterdi. Özellikle Dos Santos G.Saray için çok önemli...

_Galatasaray yeni transferleriyle Denizlispor karşısındaydı. Ancak beklenen futbolu sergilemekten uzaktı. Kümede kalma mücadelesi veren Denizli'nin kaçırdığı net pozisyonlar da var. Uyum sorunu mu yaşıyor Galatasaray?

Galatasaray'ın sorunu aldıkları değil, elindeki!.. Galatasaray eğer ligde ve Avrupa'da bir şey yapmak istiyorsa radikal bir karar alıp, bu kaleciyi derhal göndermeli. Derhal göndermeli. Galatasaray'ın kalesinde bu kadar kötü ve de bu kadar sorumsuz bir kaleci olmadı. Denizli maçında yaptıkları bu adamın gönderilmesi için yeter sebep değilse eğer 'Galatasaray'ın başında futboldan anlayan adam yok' demektir. Adnan Polat, Haldun Üstünel, Adnan Sezgin, Rijkaard, Neeskens ve kaleci antrenörü Nezihi!.. Bu 6 ismin, 6'sını da futbolun f'sinden anlamamakla itham ediyorum. Eğer Franco'yu göndermezlerse... Bir kaleci, bir maçı satmak için ancak bunları yapabilir. Yediği golü acemiler yemez. Kapadığı köşeden yedi. İnanılır gibi değil. O topu kurtaramıyorsan, Galatasaray kalesinde ne işin var! Sadece kucağına gelenleri mi tutacak ki onları da kaçırdı. Kucağına gelen topu tutamadı. Galatasaray'ın kalecisi vakit geçirdiği için sarı kart görüyor. Kime karşı vakit geçiriyor; küme düşme adayı, tek galibiyeti Ankaraspor karşısında, o da hükmen olan bir takım karşısında... Bir tek maç kazanamamış, 13 kez yenilmiş, 4'ünde berabere kalmış, küme düşme adayı Denizli ile oynuyor ve Galatasaray kalecisi 82. dakikada vakit geçirdiği için sarı kart görüyor. Bu yetmezmiş gibi sarı kart gösterdiği için hakemi alkışlıyor. Hakem hakem olsaydı onu kırmızı kartla atardı ve o sırada Galatasaray oyuncu değiştirme haklarını kullanmış. Kırmızı kart görse, kalecisiz devam edecek Galatasaray ve de skor 2-1. Böyle bir sorumsuzluk olabilir mi?

BİR AÇIKLAMA YAPSINLAR
Yetmedi maçın son saniyesinde Youla'nın sırtına çarptırdı topu. Galatasaraylı oyuncular hakikaten geri zekalı olmalı. Tribünden ve televizyondan maçı izleyen herkes bu dengesiz adama pas yapılmayacağını biliyor. Çünkü kendisine gelen pası, ne yapacağı belli olmayan bir adam. Bunu hâlâ öğrenememişler, uzatmanın son dakikasının, son saniyelerinde geri pas yaptılar. Youla'nın sırtına çarptırdığı top kaleye de girebilirdi! Neresinden bakarsan bak adam 'Ben kaleci değilim' diye bağırıyor. Ve onun arkasında Aykut gibi, Ufuk gibi Türk Milli Takımı'nda her an oynayabilecek iki adam ziyan ediliyor. Böyle bir kalecinin arkasında. Hâlâ eğer bu Franco ile oynamakta ısrar ediyorsa adını saydığım bu 6 kişiden birisi açıklama yapsın. 'Biz Franco'yu tercih ediyoruz. Çünkü...' Senin bu kadar kötü bir kalecin olduktan sonra dünyanın en iyi oyuncularını transfer etsen ne olacak? Dos Santos harikalar yaratsa, Jo muhteşem goller atsa ne olacak?

_Yeni oyuncuları nasıl buldunuz? Özellikle de ilk 11'de sahaya çıkan Jo'yu!..
Lucas Neill'i biraz hayret, biraz da dehşetle izledim. Beni en çok dehşete düşüren de maçın sonundaki Lig TV yorumcusu Bülent Tulun'un sözleri oldu. Şansal Büyüka'nın derhal, radikal bir karar alıp Bülent Tulun'un yorumculuğuna son vermesi lazım. Savunmanın değil Galatasaray'ın en kötü adamıydı Neill... Hemen hemen aldığı bütün topları ya taca attı ya rakibe attı. Neill'e gelen top Denizli'nin hücumu olarak geri döndü Galatasaray'a! Maçın 70-75. dakikasında bizim evdeki maç grubundan şöyle bir cümle yükseldi: "Bu adam topu bir kere Galatasaray'a atsın, Eyüp Sultan'da kurban keseceğim." Maçın 85. dakikasında şöyle bir ses yükseldi: "Hey Neill Galatasaray'ın forma rengi beyaz; siyah değil." Bu kadar kötü top çıkaran adamı, Bülent Tulun maçın sonunda galibiyetin mimarı olarak gösterdi. "Galatasaray bu maçı kazandıysa Neill çok iyi top çıkardığı, çok iyi oyun başlattığı içindir" dedi. İnanılır gibi değil. Herhalde başka bir maç seyrettik biz! Neill'in top çıkarma özelliği buysa, Emre Aşık, Gökhan Zan ve de Emre Güngör dururken 'Neill'i niye transfer etti Galatasaray?' diye sormak lazım.

G.SARAY'IN JOKERİ OLUR
_Ayrıca biraz ağır ve mücadele gücü düşük görünüyor.
Savunmada ağır kaldı. Galatasaray savunmasının Denizli önünde çökmesinin baş unsuruydu. Galatasaray puan kaybetseydi bunun bir numaralı sebebi Neill olacaktı. Gerek savunmadaki, gerek hücumdaki yanlışlarıyla... Bülent Tulun, bu Neill'i galibiyetin mimarı gösterdi! İnanamadım. Sevgili Şansal bu maçı yeniden seyretsin. Ondan sonra da Galatasaray maçlarına futbolu bilen bir yorumcu koysun. Ben böyle bir şey görmedim. Milyonlarca seyirci ile alay eden bir yorumdu. Jo ve Dos Santos oynadıkları kısa süreler içinde geleneksel Türk deyişi ile "Adam olacak çocuk olduklarını" gösterdiler. Bağa gelip bir anda üzüm yemeye başlayamazsın. Zaman gerekir. Ama bu ikisi de Galatasaray'a yararlı olabileceklerinin sinyallerini verdi. Özellikle Dos Santos daha kısa bir süre oynamasına rağmen çok daha etkili olacağını gösterdi. Galatasaray için önemli bir adam, bir joker. Orta sahada oynayabilir, kanatlarda oynayabilir hatta gerekirse santrfor oynayabilir. Galatasaray sakatı, cezalısı hiç eksilmeyen bir takım ve bu tür özellikleri olan bir oyuncuya şiddetle ihtiyacı var. Kim sakatsa, kim cezalı ise koy onun yerine oynasın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor