17 Ekim 2010 | Pazar

Devrim böyle olmaz

Aykut Kocaman'la ilgili duygu ve düşüncelerimin "Gazeteci-spor adamı" ilişkisinden ibaret olduğunu söylersem hem kendime hem de size saygısızlık yapmış olurum. Biliyorum, bu tür şeylerin günümüzde bir önemi yok ama gene de hatırlatayım; bir şairim ben sonuçta. Çok kişinin uğruna dünyayı yakabileceği şeyleri umursamaz ve ama çok kişinin 'çöp' muamelesi yaptıklarını da 'baş tacı' yapar şairler. Demem o ki Kocaman benim için sadece Fenerbahçe'nin teknik direktörü veya bir futbol adamı değildir. Aksine (mesleki, şahsi, siyasi ve etnik kaygılarla) çok kişinin 'aydın sorumluluğunu' palyaçoya çevirdiği günümüzde, risk almak pahasına entelektüel bilinci ve sorumluluğunu taçlandıran bir şövalyedir o. İşte, Kocaman'la sorunum buradan kaynaklanıyor. Her koşulda bu denli duyarlı ve sorumlu davranabilen bir insan, neden hâlâ 'sıradan' sayılacak şeylere izin veriyor, Türk futbolunun kaderini bire bir etkileyen güce sahip Fener'de?

Biletlerini kes artık
Sabri'yi sol bekte oynattı diye Hiddink'e köpüren ama İbrahim Üzülmez'e alternatif çıkaramayan ligimiz ve teknik direktörlerimize laf etmeyen ülkemizde kolları ilk sıvayan kişi Aykut Kocaman olmalı herhalde. Bilica, Baroni ve hatta Santos'a yer açmak pahasına Fenerbahçe'nin puanları, futbolumuzun da geleceği uçuyor maalesef. Bekir, Caner, İlhan varken, Baroni ve Bilica gibi vasat futbolculara forma vermek Aykut Kocaman'ın vizyon ve misyonuna yakışmıyor bence. Tamam, ikimiz de 'kötü' yerliyi iyi yabancıya tercih edecek ırkçılardan değiliz. Ancak 'yabancı' diye vasatlara secde edecek komplekslilerden de değiliz. Dolayısıyla, beklentilerim var Kocaman'dan. Misal, bir an önce Bilica, Baroni, Güiza ve Santos'un biletlerini kesmeli. Keza Lugano veya Yobo'nun yokluğunda Bekir veya İlhan'ı defansın ortasına, Caner'i savunmanın soluna, Mehmet'i de Emre'nin yanına monte etmek yakışır ona. Çünkü gencecik Okan ve Mert'e formayı veren öngörüyü taşıyan Kocaman'a böylesi yakışır. Zira devrim yapmak, göze alınamayanı uygulamakla mümkündür.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor