13 Nisan 2010 | Salı

Psikolojik destek

Rıdvan Dilmen ve Sergen Yalçın, performansını yetersiz buldukları oyuncuların oyun anlayışını eleştiriyorlar haklı olarak. Oysa yetenek ile performans ve devamlılık arasındaki en büyük orantısızlığın altındaki imza onlara aittir. Halbuki Rıdvan ve Sergen yeteneklerine yaklaşan bir anlayışa sahip olabilseler, R. Madrid dahil formasını giyemeyecekleri takım olmazdı. Gene de buradan hareketle faturanın tamamını Rıdvan ile Sergen'e kesemeyiz. Zira bizim gibi ülkelerde evrensel değer ve kurallar yeterince benimsenip, özümlenmemiştir yazık ki. Dolayısıyla endüstriyel futbolun gerektirdiği bir eğitim sürecinden yoksun büyümüş, futbolu öğrenmiş, iş ahlakını şekillendirmiş insanların (çok yetenekli olsalar bile) sadece kendi iradeleriyle sorumluluklarının bilincine varmasını beklemek haksızlık olur.

Mentör şart

Maddi ve manevi getirisi hayli yüksek olan bir meslektir futbolculuk. Onca altyapı zaafiyetiyle kısa sürede popüler hale gelen çocuk yaştaki insanların başının dönmesinden doğal ne olabilir ki. Doğal olmayan buradaki tehlikeyi görmeyen, doğru bir önderlik yapmayan kulüp yönetimlerinin tavrıdır. O halde altyapısı yetersiz ama hayli yetenekli çok sayıda futbolcusu bulanan ülkemizde "Dünya kulübü" olmayı hedef olarak belirleyen Fenerbahçe'nin bir ilke daha imza atmasının zamanıdır. Bu da onca yatırım yaptığı futbol takımını bir an önce mentöre kavuşturmasıdır. İnsan denen varlığın gelişimi, yönetimi hassasiyet ister. Bu konunun gerektirdiği duyarlılığı göstermenin ilk koşulu da bilime inanmaktır. Messi de tekmeleniyor, ama zıvanadan çıkmıyor. Çünkü Avrupai bir anlayışla eğitilmiş. Dolayısıyla uluslararası deneyimi olan Emre Belözoğlu bile baskı ve krizden bunalıyorsa, oyuncularımızın ciddi şekilde psikolojik desteğe ihtiyacı vardır. Adımın böylesini atmak da öncelikle Fenerbahçe'ye düşer.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor