10 Mart 2010 | Çarşamba

Sorun ve ilaç

Daum yüzünden futbolcular güven ve öz güven sorunu yaşıyor. "Ana sorunu budur Fenerbahçe'nin" dediğim için çok sayıda itiraz aldım sarı-lacivertlilerden. En çok da "Bu kadar futbolcunun aynı anda sakatlanması sorun değil mi?" diyorlar. Olguya tek boyutlu yaklaştığımızda haklılar. Ama gerçek öyle mi? Arkadaşlar, sakatlıkların bu boyutlara varmasının üç temel nedeni vardır. Birincisi, yoğun maç trafiğidir. İkincisi, yapılan antrenmanların şeklidir. Üçüncüsü ise futbolcuların profesyonel yaşamın gereklerini yerine getirmemesidir. İyi de ilk iki şıkka bağlı olarak meydana gelen sakatlıkların asıl sorumlusu teknik heyettir. Çünkü yoğun maç trafiğinin eseri olan sakatlıkları asgariye indirmenin iki temel koşulu vardır. A) Futbolcu grubunuzu doğru ve yeterli yöntemlerle antrene edeceksiniz. B) Kadronuzda ekip ruhunu oluşturmak, oyuncularınızın size ve kendilerine güvenini pekiştirmek için rotasyon yapacaksınız, rekabetle her oyuncunuzda sorumluluk bilinci yaratıp, kadronun tamamını hazır hale getireceksiniz.

Alex sorumlu değildir

Kaldı ki saygı, sevgi, güven ve öz güvenin hakim olduğu bir ortamda sorumluluk bilinci yeşerir ve grubun bireyleri de sorumsuzluktan kaçınır. Unutmayın, en gelişmiş toplumlarda bile belirleyici rolleri vardır liderlerin. Tavır, tutum ve tercihleriyle çok kaliteli bir yapıyı yerle yeksan da edebilirler, "Ölmüş, bitmiş" bir kişi veya gruptan dağları delen Ferhat da yaratabilirler. Haftalarca maç kazanamayan Fenerbahçe'nin bu sezon puan verdiği takımları anımsayın. Eskişehir, Kayseri, Manisa, Gaziantep, Kasımpaşa, İstansbul BŞB, Bursa ve Beşiktaş. Şimdi eğri oturup doğru konuşalım, Beşiktaş dahil Daum'un mecbur kalmadıkça yok saydığı Bekir, Uğur, Semih, Gökhan Ünal, Selçuk, Ali Bilgin, Önder ve Deivid bu takımların hangisinde oynamaz? Gerçek böyleyken, bazı yorumcuların ha bire olup bitenin sorumlusu olarak Alex'i işaret etmeleri ise ayrı bir 'yara'dır. Oysa "Yetenek ve akıl" demektir Alex. İyi de biz yıllar yılı akıl ve yeteneği üvey evlat olarak görmesek, yani akıl ve yeteneğe gereken değeri versek ve liderlerin günahlarına fatura çıkarabilsek, acaba bugün yakamızı toplayan sorunların elinde çaresiz kalır mıydık hiç?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor