11 Nisan 2016 | Pazartesi

Edirne’den sonrası

Trabzonspor İçin Başakşehir önünde alınacak bir galibiyet Avrupa yolunda kararlılık gösterisi anlamına gelecekti. Ancak maça baktığınızda oyuncuların sergilediği futbol bu düşünceyi pekiştirmedi.
Top Mehmet Ekici'nin ayağına geldiğinde bir heyecan oluştu o kadar. Bir de Esteban'ın ellerine geldiğinde.
Bazen bir kriz beraberinde bir fırsat getirir. Onur'un sakatlığında Esteban eline geçirdiği fırsatı mükemmel kullandı. Yediği golde hatası vardı ama 3 önemli pozisyonlarda kalesini kapattı ve Trabzon kalesi düşmez mesajını herkese iletti.
Doğal olarak yine başarılı bir kaleci performansı yazıyorsak, iyi bir defansif kurgudan söz etmiyoruz demektir.
Takım halinde defans yapmak önemli.
Oysa Trabzonspor'da ön alan oyuncuları savunmaya dönmekte pek nazlılar.

Bosingwa yumuşak karın
Bu arada Hami Hoca'nın sol kenarda Bosingwa ısrarı da dikkatten kaçmıyor.
Rakip takım hocaları da oyun planını Trabzonspor'un yumuşak karnı diye baktıkları o bölge üzerine kurguluyor.
Hami Hoca "Elimde malzeme yok?" diyebilir ama bende sorarım o zaman kenarda bekleyen Güray Vural'ı Trabzonspor neden transfer etti?
Bir sorum daha olacak burada. Hami Hocanın 10. maçı ama ben hala bir ofansif organizasyon göremiyorum. Üstelik Özer, Erkan, Marin ve Mehmet gibi oyuncular dönüşümlü sahadayken. Bu durum Trabzon'un santraforlarını da etkisiz oyuncu haline getiriyor. Daha önce Cardozo, bu maçta da Muhammed.
Son bir söz de Ramazan'a... Trabzonspor gibi bir takımda oynarken, sahnelediği özgüven mükemmel. Ancak oyunda kaldığı bölümde kaptırdığı 3 top var ki defansının açık düşmesine neden oldu.
Sonuç olarak Trabzonspor önemli bir fırsatı kaçırdı. Alıncak 3 puan Edirne'den sonrasını görmek için önemli bir adım olacaktı ama ortaya konun futbol bunun için yeterli değildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor