10 Şubat 2010 | Çarşamba

Anadolu Güneşleri

Bu sezon Türk futbolunun yükselen iki değeri Bursaspor ve Kayserispor. Genel bir bakışla iki kulübün Süper Lig'de "Anadolu Güneşi" olarak parladığı ortaya çıkıyor. İşte Bursaspor... Kulüp yapısı, seyircisi ve oyuncu seçimlerindeki doğru adımlar atıyor. Bursaspor'un agresif (!) başkanı İbrahim Yazıcı'nın, Ertuğrul Sağlam'la 3.5 yıllık sözleşme imzalayıp, futbolun dizginlerini Sağlam'a vermesi özlenen tablo. Başkanı kutluyoruz.... Ancak Fenerbahçe maçından sonra asansörde, "Bekir Ozan'ı çıkartan hoca neden Batalla yerine İglesisas'ı oyuna aldı. Bu değişiklikle orta alanımız çöktü" demesini doğru bulmuyorum. Dönelim yeniden saha içine... Ertuğrul Sağlam tempolu, savaşan bir Bursaspor yarattı. Nitekim bu felsefeye bağlılığını Fenerbahçe maçından sonra şu sözlerle ortaya koydu. "Maç kaybedebiliriz, kabul ederim ama savaşmadan teslim olmayı asla..." Aslında bu felsefe ile Bursa taraftarının heyecanı da kesişti. Türkiye'de "4 büyükleri zorlayacak ilk camia hangisi olur?" denirse benim adayım Bursaspor'dur biline... Bu sözlerin ardından birkaç uyarı yapalım. Sercan'ın yokluğu Bursa için handikap. İglesias hazır değil, Ozan İpek çıkışını sürdüremiyor. Volkan Şen'de düşüş var. Durum böyle olunca, Bursaspor'un ofansif gücü olumsuz etkileniyor. Önce Fenerbahçe, sonra Trabzon maçlarında ofans oyuncuları ile savunmanın göbeğinde yerleşim hataları yapan Zapo-Ömer Erdoğan ikilisine dikkat.

Sempatiyi yok eder

Gelelim Kayserispor'a.... Galatasaray maçının hakemi Tolga Özkalfa'ya yönelik sözleri bir dereceye kadar kabul edilebilir ama onursal başkan Mehmet Özhaseki bana göre ateşle oynuyor. "Düdüğü astırırız, gücümüz var" türünden açıklamalar Kayserispor'un bunca zamanda oluşturduğu sempatiyi yok eder hatırlatalım. Buna karşın Tolunay Kafkas, Kayserispor için şans. Onu başlı başına bir yazı konusu yapmak hakkını teslim etmek olur. Ancak iki örnek Kafkas'ı özetler diye düşünüyorum. Toledo, Shawky, Eren, Furkan ve Ali Turan gibi 5 önemli oyuncusu yok ama sızlanması da... Büyükler 2-3 eksikte kıyamet koparırken... Kayserispor, Galatasaray maçında 10 kişi kalana kadar etkiliydi. Ancak ofansif sıkıntı yaşadıkları gerçek. Cangele, Gökhan Emreciksin ve Mehmet Eren kanatları iyi çalıştırmadığı için Makakula'nın etkinliği de azalıyor. Bu kadar ofansif oyuncusu olan bir takımın son 5 haftada 5 gol atması kritik Denizli maçı öncesi önemli handikap.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor